Jubilarissen van Lokaal FNV ZW Drenthe-NW Overijssel gehuldigd

Huldiging.
Huldiging.
Foto: Johan Logtenberg

Meppel – Lokaal FNV ZW Drenthe – NW Overijssel heeft zaterdag na een periode van twee jaar Corona, de laatste groep jubilarissen van 2022 kunnen huldigen. Het betreft de huldiging van de jubilarissen komende uit de gemeenten De Wolden, Meppel, Steenwijk en Westerveld.

Nadat de jubilarissen van koffie/thee + traktatie waren voorzien opende Jacob Hartsuiker, plaatsvervangend voorzitter, de bijeenkomst. Alvorens de jubilarissen te huldigen, werd eerst de vakbondsbestuurder van regio Johan Weijenberg voor 40 jaar lidmaatschap gehuldigd en vervolgens het woord aan hem gegeven. Hij ging onder meer in op dat de laatste twee jaar Covid-19 ons leven beheerste en de gebeurtenissen in Oekraïne. Als gevolg daarvan zijn effecten dramatisch, zie de energievoorzieningen.

Onderhandeld

‘Samen met het kabinet en de werkgeversorganisaties hebben we onderhandeld over crisismaatregelen die werk en inkomen van mensen zoveel mogelijk hebben beschermd. Ook het vakbondswerk kreeg te maken met de gevolgen van de pandemie. Nu corona het dagelijks leven minder belast, hebben we een volgende uitdaging. De oorlog in Oekraïne legt – naast alle humanitaire verschrikkingen voor de bevolking – een behoorlijke druk op onze economie. Gas- en olieprijzen schieten omhoog waardoor boodschappen duurder worden, onze energierekening omhoog gaat en de koopkracht achteruit holt. Veel mensen kunnen in de knel komen. We krijgen veel vragen over de energietoeslag. Voor wie is de toeslag bedoeld en hoe krijg je die? Wat zijn de regels in mijn gemeente? Naast het geven van informatie helpen we ook bij de aanvraag van deze toeslag’, aldus de bestuurder.

Insignes opgespeld

Vervolgens werden onder het genot van een drankje de insignes opgespeld door de Vakbondsbestuurder. Bij het opspelden van de insignes maakte bestuurslid van Lokaal FNV, Johan Logtenberg, de foto’s, tevens lid van de werkgroep Jubilarissen, en die kunnen over zo’n twee weken worden bekeken op https://zwdrenthe-nwoverijssel-fnv.nl  (tabblad foto’s). Het aantal aanwezige jubilarissen bedroeg 25 en als volgt verdeeld: 25 jaar lidmaatschap: 5 jubilarissen; 40 jaar lid: 2 leden; 50 jaar lid: 9 leden; 60 jaar lid: 8 leden en 70 jaar lid: 1 jubilaris en daaraan werd extra aandacht geschonken.

De jubilarissen die niet aanwezig konden zijn, wordt het insigne toegezonden of persoonlijk bij hen thuisgebracht. Verder waren aanwezig van Lokaal FNV Ria Dijkstra, Harriette Bouwknegt en Gerard Mulder. Ook van de bestuursleden waren enkele partners aanwezig. Namens de FNV was ook aanwezig Ingrid Bakker, begeleidend consulent. Na de huldiging genoten de jubilarissen van een uitgebreide lunch.  Bij het vertrek ontvingen de jubilarissen of hun partner nog een prachtige grote plant, namelijk een herfstaster. De jubilarissen kunnen terugzien op een geslaagde en gezellige bijeenkomst.

 

Tekst en foto: Johan Logtenberg

Reacties

Cookieinstellingen