NS-staking: Blijf thuis of zoek alternatief vervoer

Foto:

Meppel/Hoogeveen – Vandaag is de start van de estafettestaking van NS-personeel in Noord-Nederland. Reizigersorganisaties roepen op om thuis te blijven of om naar alternatieven te zoeken.

Vakbond FNV gaf gisteren definitief het startschot tot de stakingsactie. “Van 04.00 uur ’s morgen tot 04.00 uur ’s nachts rijden er dan wat ons betreft geen treinen in de regio”, zei een woordvoerder van de vakbond.

NS-medewerkers kunnen het werk vandaag neerleggen in Groningen, Onnen, Leeuwarden, Zwolle en Lelystad. De regio West volgt op 26 augustus, Noordwest op 29 augustus, Midden op 30 augustus en Oost & Zuid op 31 augustus.

De acties volgen op de stukgelopen cao-onderhandelingen tussen NS en vakbonden FNV, CNV en VVMC.

De estafettestakingen duren tot het einde van augustus. Als er dan nog geen cao-bod is waar de vakbonden tevreden mee zijn, is een landelijke staking mogelijk.

FNV-voorzitter Tuur Elzinga roept op tot solidariteit met het stakende NS-personeel. “Natuurlijk is het vervelend dat reizigers worden getroffen. Maar de strijd van het NS-personeel staat voor een strijd tegen een koopkrachtcrisis die ons allemaal keihard raakt. We willen allemaal het eind van de maand kunnen halen en de rekeningen en de boodschappen kunnen blijven betalen”, aldus de vakbondsman.

Bron en foto: NieuwsNL Groningen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen