Gerard Vogelzang krijgt koninklijke onderscheiding na Alkeloop

Lintje voor Gerard Vogelzang.
Lintje voor Gerard Vogelzang.
Foto: Henk Sieders

Alteveer – Er werden woensdagavond heel wat prijzen uitgereikt voor winnaars van de Alkeloop in Alteveer, maar de hoofdprijs was voor vrijwilliger Gerard Vogelzang. Hij kreeg van burgemeester Inge Nieuwenhuizen een lintje opgespeld. De koninklijke onderscheiding voor supervrijwilliger Vogelzang zette het 50-jarig jubileum van de Alkeloop extra luister bij. Gerard Vogelzang mag zich nu Lid in de Orde van Oranje Nassau noemen.

Gerard Vogelzang is al tientallen jaren maatschappelijk actief binnen de samenleving van De Wolden. Met de andere ‘oudere jongeren’ onderhoudt hij de velden van voetbalvereniging VVAK. Hier is hij bovendien al ruim 35 jaar penningmeester. Altijd alles perfect op orde en zijn verleden bij de AMRO-bank heeft eraan bijgedragen dat hij heel punctueel is als het om cijfers gaan. Dat is volgens iedereen goud waard voor een vereniging. De halve voetbalclub is met hem opgegroeid en hij is altijd begaan met het wel en wee van de gemeenschap in Alteveer-Kerkenveld. Gerard Vogelzang is makkelijk is in de omgang, maar heeft ook een eigen mening, zo merkte burgemeester Inge Nieuwenhuizen op bij de uitreiking,

Betrouwbare voorzitter

Van 2012 tot en met 2018 was Gerard Vogelzang voorzitter van het dorpsfeest Alteveer-Kerkenveld. Hij leidde de feestweek in goede banen en bleek altijd een trouwe en betrouwbare voorzitter. „Nog steeds is hij heel erg betrokken, want hij is zo’n man die altijd wel wil helpen. Op hem doet niemand vergeefs een beroep. Zijn bijdrage zorgt voor een stevige dorpsgemeenschap. Zijn inzet en energie verbindt mensen. Zijn mentaliteit van aanpakken en ‘we moeten het met mekaar doen’, zorgt ervoor dat deze Woldense plattelandsgemeenschap bloeide en dat nog steeds doet”, zei de eerste burger.

Gerard Vogelzang is al bijna 30 jaar actief voor de organisatie van de Alkeloop. Alle mensen om heen zijn daar erg content mee. Niet voor niets hebben zij hem vandaag, op deze bijzondere dag, op dit mooie moment tijdens het dorpsfeest én de Alkeloop voorgedragen voor een lintje.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen