Buitenfestival bij De Zuiderhof voor Nikita Heuvelman

Actie voor zieke Nikita.
Actie voor zieke Nikita.
Foto: Eigen foto

Zuidwolde – Bij De Zuiderhof aan de Meppelerweg in Zuidwolde vindt zaterdag 27 augustus een Buitenfestival plaats, waarvan een deel van de opbrengst gaat naar de stichting ‘Nikita wil weer leven’. Tussen 14.00 en 23.00 uur spelen verschillende bands uit de omgeving bij het etablissement, te weten Slighter, Silverback, Bad Standing, DeVolt en Delta Rumble.

De entree bedraagt 10 euro en kaarten zijn inmiddels verkrijgbaar in de voorverkoop. De bands brengen verschillende genres muziek, van rock, folk metal tot blues.

Het is de eerste keer dat De Zuiderhof een buitenfestival organiseert. Voordat corona zijn intrede deed, werden vaker concerten gehouden, waaronder de zondagmiddag bluesconcerten. Die waren altijd binnen. „Mijn zoon Alex, die altijd de muziek regelt, wilde wel eens een buitenactiviteit organiseren. Dat kan bij ons op het volleybalveld, waar dan een podium wordt gebouwd”, vertelt Tosca Bennink. „En toen kwam de actie voor Nikita erbij en hebben we besloten er een festival van te maken, waarvan een deel van de opbrengst naar de stichting gaat.”

Er is een vergunning voor 250 personen en Tosca hoopt dat alle kaarten verkocht worden. „Op is op”, zegt ze er bij. „En als het een succes wordt, willen we nog wel eens vaker zo’n festival organiseren.” Het is ook de bedoeling om in het najaar de maandelijkse concerten opnieuw te organiseren. „Vooral de zondagmiddagblues liep altijd goed, daar is zeker vraag naar.”

Info op de facebookpagina’s van De Zuiderhof en de stichting Nikita wil weer leven.

Reacties

Cookieinstellingen