Boerderijenfietstocht ‘maar dan anders’ biedt leerzame route

In 2019 werd was de pauze in Dedemsvaart.
In 2019 werd was de pauze in Dedemsvaart.
Foto: Artizzl media / PeterNefkens

Zuidwolde – De Boerderijenfietstocht maar dan anders vindt dit jaar plaats op woensdag 27 juli vanuit Zuidwolde. Na een aantal jaren met een mooie opkomst, kon de tocht twee jaar geen doorgang vinden. Dit jaar hoopt de organisatie weer een kleine 1500 deelnemers te mogen verwelkomen.

De start van de tocht is tussen 9.00 en 12.00 uur vanaf zalencentrum Den Kaat in Zuidwolde, de dag kan hier begonnen worden met een kop koffie, thee of ranja.

De Boerderijenfietstocht is dankzij de werkgroep Boerderijenfietstocht Zuidwolde ‘maar dan anders’, inmiddels een begrip in de regio. Anders dan de naam doet vermoeden, is de fietstocht veel meer dan het bezoeken van boerenbedrijven. Behalve het prachtige landschap waar de route van ongeveer 40 kilometer doorheen voert, is er voor jong en oud van alles te beleven en de bekijken. Zo is er dit jaar een kunstgalerie opgenomen in de route, kan een bezoek worden gebracht aan de ‘Barak Linde’ bij de Wemme, waar de deelnemer uitleg krijgt, en is de Meule van Wassens open.

Speciale kidsroute

Daarnaast kan een bezoek worden gebracht aan de beheersboerderij Pieperij van het Drents landschap en de wijnboerderij de Reestlandhoeve.

Ook aan de kinderen is gedacht, want zij kunnen meedoen met de speciale kidsroute van 25 kilometer. Een molenaar zal ze meenemen in het molenaarsvak. De Natuurvereniging Zuidwolde neemt de kinderen mee op avontuur in de natuur. Ook worden een boerderij en een dierenartsenpraktijk aangedaan en kan de jeugd een rondje lopen door een heus kabouterbos.

Voor beide routes wordt de lunch aangeboden bij ’t Wheem in oud-Avereest. Deze lunch is uiteraard bij de prijs van de fietstocht inbegrepen. De prijs is € 4,00 voor kinderen t/m 12 jaar en € 8,00 euro voor volwassenen.

Meer info op www.boerderijenfietstocht.nl

 

Foto van 2019, toen Dedemsvaart werd aangedaan,. Bij de kalkovens en de Gashouder stond de lunch klaar. (Foto Artizzl Media / Peter Nefkens)

Reacties

Cookieinstellingen