Benefietactie voor zieke Nikita Heuvelman uit Zuidwolde

Actie voor Nikita.
Actie voor Nikita.
Foto: Eigen foto

Zuidwolde – Nikita Heuvelman (19) uit Zuidwolde is al zes jaar ernstig ziek vanwege twee complexe aangeboren aandoeningen met progressief verloop, waardoor haar nekwervels instabiel zijn. Er worden volop acties gehouden om 180.000 euro bij elkaar te sprokkelen voor een  operatie in het buitenland. Donderdag was ruim 27.000 euro binnen.

Vijf dames uit de Wijk haalden vorige week een bedrag van 1700 euro op met een sponsorloop, vrijdag 3 juni om 17.00 uur staat een benefietactie in Zuidwolde gepland bij zaal Den Kaat.

Actie voor zieke Nikita.

De familie en vrienden van Nikita maken zich ernstig zorgen, omdat haar situatie alleen maar verslechtert en haar uiteindelijk fataal kan worden. Alleen een operatie in het buitenland kan haar redden, maar de kosten van 180.000 euro worden niet door de ziektekostenverzekering vergoed. De plaatselijke ondernemers in Zuidwolde slaan hun handen. Het oorspronkelijke plan was de actie op het Kerkplein te houden, echter gaf de gemeente hier geen vergunning voor.

Meerdere activiteiten

Op het programma van de benefietactie staan meerdere activiteiten. Er kunnen lootjes worden gekocht bij het rad van fortuin om kans te maken op mooie prijzen en bij de veiling gaan diverse voorwerpen onder de hamer waarop geboden kan worden. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door onder andere de bands Brad Rooster en Bad Standing, met tussendoor de beats van DJ Glenn. Anja Benjamins en Koop Drost praten de avond aan elkaar.

Gedurende de benefietactie is een pulle aanwezig waar donaties in gedeponeerd kunnen worden. „Er is geen mogelijkheid om te pinnen, mensen moeten vooral contant geld meenemen”, geeft Geri Hut van horecabedrijf Den Kaat aan. Ze benadrukt dat de gehele opbrengst van die avond ten goede komt aan Nikita. „Er blijft niks aan de strijkstok hangen voor ons als ondernemers. We roepen de mensen op om te komen en vooral te doneren! Voor Nikita!”

Wieker dames in actie.

50.000 stappen voor Nikita

De dames uit de Wijk liepen zaterdag 21 mei de sponsorloop ‘50.000 stappen voor Nikita’. Deze route van 35 kilometer (50.000 stappen) begon in Stuifzand en ging door Noordscheschut, Hollandscheveld, Kerkenveld, Alteveer en Zuidwolde. De route ging ook langs het huis van Nikita en haar familie. Miriam van Dijk-Drogt, Pasviool Welbergen,  Anouschka Welbergen, Jenny Benjamins en  Gea Koster uit de Wijk hebben de volledige route gelopen. Inge Schuurman was geblesseerd en heeft niet mee gelopen. De  dames hebben daarmee gezamenlijk 1700 euro ingezameld. In totaal deden er 41 personen mee. De Wiekers hebben de volledige route gelopen. De andere deelnemers deden dit in estafettevorm. Na afloop werden ze getrakteerd door Maria Schützenhofer van café de Wiekslag in de Wijk.

Kijk voor meer informatie en om te doneren: www.nikitawilweerleven.nl

Reacties

Cookieinstellingen