De Rozebottel in Koekange was even een museum

Drukbezochte expositie.
Foto: Eigen foto

Koekange – Museum De Rozebottel in Koekange opende vrijdag eenmalig haar deuren. De afgelopen weken werd op school gewerkt aan het kunstproject. In elke groep stond een kunstenaar centraal. De kunstwerken konden vrijdag worden bekeken, het was bovendien de eerste keer dat ouders de school weer in mochten.

Na een workshop van Nina Lakke wisten de leerlingen een stuk meer over kunst en werden prachtige werkstukken gemaakt. Verschillende schilderijen, maar ook bouwwerken werden ontworpen door de leerlingen. In de onderbouwgroep stond zelfs een nagebouwde Eiffeltoren. „Maar naast het maken van kunst hebben we ook veel geleerd over welke kunst waar op de wereld wordt gemaakt. We hebben onderzoeken gedaan en hebben veel samengewerkt”, laar scholdiecteur Chantal Jurjens weten.

Het kunstmuseum werd heel druk bezocht door ouders, opa’s, oma’s en andere belangstellenden. „Wat geweldig om deze mensen weer in school te hebben na 2 jaar Corona-tijd. Wat hebben we dit gemist.”
Tijdens de inloop werden zes werkstukken geveild onder veilingmeester Koen. De opbrengst van maar liefst ruim €130,- wordt besteed aan een mozaïekbankje op het schoolplein. „Zo halen we de kunst ook naar buiten. We kijken terug op een fantastische middag samen met kinderen ouders en andere belangstellenden.”

Reacties

Cookieinstellingen