Ruinerwold Onderneemt gaat er weer tegenaan

Afscheid van Lucel van den Berg.
Afscheid van Lucel van den Berg.
Foto: Screenshot

Ruinerwold – Het bestuur van Ruinerwold Onderneemt heeft de leden vrijdagmorgen bij het ondernemersontbijt op het hart gedrukt dat de vereniging er weer tegenaan gaat. Corona maakte het onmogelijk om op een normale manier evenementen te plannen, maar dat gaat nu zeker veranderen.

Bedrijfsbezoeken, inspirerende sprekers, belangenbehartiging en ook meedoen in de zogeheten ‘bundeling app’; het staat allemaal op het programma. In dorpshuis de Buddingehof smaakten zo’n 35 leden niet alleen het genoegen van een goed ontbijt, maar ook van de eerste fysieke bijeenkomst. Voorzitter René Burgwal was er blij mee en keek even terug op de afgelopen twee jaar. Zo besloot het bestuur bij het begin van de coronapandemie om de contributie niet te innen, dat werden uiteindelijk twee inkomstenloze jaren voor Ruinerwold Onderneemt. Het was ook terug te lezen in het financiële jaarverslag, want er werd aardig ingeteerd op de reserves. Er waren namelijk wel uitgaven, onder meer voor de mooie digitale activiteiten die werden ontplooid in samenwerking met onder andere het dorpshuis en Dorpsbelangen. De vereniging blijft echter nog steeds gezond.

Recreatie en toerisme

Het bestuur onderging ook een wijziging, want na jarenlange inzet besloot Lucel van den Berg dat het voor nu genoeg was. Zijn plaats wordt ingenomen door Randy Kroek van vakantiepark De Toffe Peer, die daarbij gesteund wordt door zijn vrouw Annet. Het brengt de belangrijke sector recreatie en toerisme terug in het  bestuur.

Sietze Koetsier nam de aanwezigen mee in de veranderingen die rond het Ondernemersplatform De Wolden spelen, waarbij toch iets meer verwacht wordt van alle aangesloten leden. Dat zijn naast de ondernemersverenigingen uit de vijf grote kernen, ook de vrouwelijke ondernemers, Bruisend ZP De Wolden, LTO, de gezamenlijke recreatie- en toerismebedrijven en straks ook de horeca. Koetsier gaf aan dat het belangrijk is om als platform de vinger aan de pols te houden bij alle gemeentelijke ontwikkelingen die voor ondernemers van belang zijn. En daarvan is de uitbreiding van bedrijfsterrein de Hoge Akkers, wat volgens de ondernemers tergend langzaam gaat.

Ronald Buld vertelde een en ander over de wijzigingen rond de nieuwsvoorziening in het dorp Ruinerwold. Er wordt gewerkt aan het medium Ruinerwold Online, waar iedereen zijn of haar berichten kwijt kan. Uit deze database wordt dan geput om de papieren Op ’t Wold samen te stellen.

Muziekbingo Ruinerwold Onderneemt als grote steun

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen