Patiënten Isala vervoerd naar nieuwe locatie: ‘Zijn nu een ziekenhuis dat volledig in bedrijf is op een prachtige nieuwe locatie’

Meppel – Alle patiënten van het oude Isala-ziekenhuis in Meppel zijn naar het nieuwe ziekenhuis van Isala in Meppel gebracht. Het gebouw ligt aan de overkant van de straat en ook al is het maar een paar honderd meter, alle patiënten werden in speciale verhuiswagens vervoerd onder medische begeleiding.

Het gaat in totaal om 34 patiënten die zijn verhuisd. De verhuizing verliep volledig volgens planning. “En nu zijn we een ziekenhuis dat volledig in bedrijf is op een prachtige nieuwe locatie”, zegt Mariska de Groot, transitiedirecteur van Isala Meppel. “Zondag worden nog de laatste puntjes op de i gezet, en maandag gaan de poliklinieken open.”

Waar is welke afdeling? Lees dat hier

Bestuursvoorzitter Rob Dillmann vertelt vol trots over het nieuwe ziekenhuis. “Met dit ziekenhuisgebouw kan Isala Meppel vol zelfvertrouwen de toekomst tegemoet gaan. Op het gebied van duurzaamheid zijn we voor het hoogst haalbare gegaan. Het eerste gasloze ziekenhuis staat nu in Meppel. We zijn ontzettend blij dat we die stap hebben gezet.”

Landschap

Het ziekenhuis is ontworpen door Vakwerk Architecten. Het ontwerp is afgestemd op de historie van de streek en het landschap van het Reestdal. Zo zijn er in het nieuwe ziekenhuis messing gekleurde blaadjes in de vloer, alsof deze zo zijn overgewaaid vanuit het Reestdal. En bij de aanmeldzuilen staan bezoekers oog in oog met dieren die in het natuurgebied voorkomen. Ze zijn als bewegende animaties op de muur geprojecteerd.

“Al die natuurlijke elementen creëren een gevoel van zorgeloosheid op een plek van zorg”, zegt De Groot. “Onder meer door het naar binnenhalen van de natuur, maar ook door mensen te verleiden om in beweging te komen en op ontdekkingstocht te gaan.”

Door het hele ziekenhuis heen en ook buiten in de Reesttuin zijn verschillende QR-codes te vinden, die mensen kunnen scannen. De QR-codes leiden naar filmpjes en audiofragmenten, bijvoorbeeld van boswachter Nico van Arkel, die vertelt over specifieke plekken of dieren in het omliggende natuurgebied.

Lees ook Bouw van nieuwe ziekenhuis voor Isala in Meppel is af: ‘De komende maanden gaan we testen en inrichten’

Reacties

Cookieinstellingen