Expositie in Linde over Mina Koes, première theater op 18 augustus gepland

De repetities zijn weer begonnen.
Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Zuidwolde – Als voorbereiding op de uitvoering van het theaterstuk ‘De moord bij het Zwarte Gat’, wordt komende zondag een expositie geopend in het dorpshuis van Linde. ‘Mina Koes in woord en beeld’ is de naam van deze expositie, die om 14.00 uur wordt geopend door wethouder Hilda Mulder.

De tentoonstelling is opgebouwd uit achttien schilderijen die gemaakt zijn door leden van de schilderclub ‘Art en Zo’ uit Zuidwolde. De schilderijen laten de geschiedenis van Mina Koes zien. Tijdens de opening wordt ieder schilderij van een toelichting voorzien door een bijpassend gedicht van regionaal bekende dichters. Tevens wordt een korte documentaire getoond van RTV Oost getiteld ‘Moord en Brand’, die is gemaakt door Anne van der Meiden. Het ‘Duo Zeg’ zorgt voor de omlijstende muziek. Dit duo bestaat uit Betty Linthorst (zang)  en Frank Boerrigter (gitaar en zang). Albert Haar verzorgt de presentatie. De expositie is tot eind mei te bekijken van maandagavond tot en met donderdagavond en wanneer de expositievlag buiten staat.

Première van openluchttheater

De expositie is een opwarmertje naar de theaterproductie die dit jaar zoals het er nu uitziet toch echt kan worden opgevoerd. Het openluchttheater stond gepland voor augustus 2020, maar dat kon vanwege corona niet doorgaan. Ook vorig jaar moest de organisatie besluiten tot afgelasting.

De complete cast is inmiddels met veel enthousiasme met de repetities onder leiding van Rob de Ree gestart. Niet de gehele cast van 2020 is bij elkaar gebleven, maar door verschillende omstandigheden zijn er een paar afgehaakt en werden enkele nieuwe acteurs aangetrokken.

Ook de nieuwe data van de voorstellingen zijn bekend. De première vindt plaats op donderdag 18 augustus. Er zijn nog kaarten beschikbaar. (www.minakoes.nl

De organisatie gaat ook op zoek naar vrijwilligers die willen helpen bij de uitvoeringen. Zo moet het verkeer worden geregeld, voor de toegangscontrole worden vrijwilligers gezocht, alsmede gastvrouwen en -heren bij de tribune en toneelhulpen. De verwachting is dast er 25 personen per avond nodig zijn.

Reacties

Cookieinstellingen