Natuurvereniging Zuidwolde gaat naar het Struunpad

Foto: www.struunpad.nl

Natuurvereniging Zuidwolde organiseert op zondag 28 juni een excursie naar het Struunpad in het Koekangerveld. Deze in 2012 geopende wandelroute is een echt ontdekkingspad waar veel te beleven valt aan landschap en planten, waaronder veel inheemse (zeer) zeldzame soorten. Ook voor kinderen zijn er onderweg leuke dingen te ontdekken en objecten om mee te spelen.

NVZLogo2014
Ruurd en Dyke van Donkelaar wonen in het gebied en zijn die middag gastheer en gastvrouw en gids. Het vertrek naar Koekangerveld is om 13.00 uur vanaf de parkeerplaats bij het Tonckenshuys in Zuidwolde. Deelname is gratis en meer informatie is verkrijgbaar bij Natuurvereniging Zuidwolde.

Natuurvereniging Zuidwolde
De vereniging voor Natuurbescherming Zuidwolde is opgericht in 1973. Initiatiefnemer was de voorzitter van de Natuurvereniging Staphorst-IJhorst, de heer Blauw, samen met een aantal inwoners van Zuidwolde. De eerste voorzitter was de heer Jan Tissing, toenmalig hoofd van de lagere school, de Zwermkorf.

Doel
Het doel van Natuurvereniging Zuidwolde:
1. directe en actieve bescherming van de natuur in onze woonomgeving;
2. educatie in de breedste zin op het gebied van natuur en milieu.

Educatie

De vereniging organiseert veel educatieve activiteiten: excursies en informatie-avonden etc. De aandacht daarbij met name ook uit naar de jeugd.

Natuurbibliotheek

De natuurvereniging beschikt over een grote collectie natuurboeken. Deze zijn te leen gedurende een maand, met mogelijkheid tot verlenging met een maand. De boeken zijn op te halen bij Tineke Bos. Voor reservering stuurt u een e-mail naar [email protected] of bel met 06-53872049.

Actieve vereniging

Natuurvereniging Zuidwolde heeft meer dan 600 leden. Er zijn ook een aantal werkgroepen die zich speciaal met een onderdeel van het natuurwerk bezighouden. Op de website is onder “werkgroepen” alles te vinden over de opbouw en de activiteiten van deze groepen.
Voorzitter Joop Verburg: “Zuidwolde en omgeving kent een schitterende natuur. Die verdient onze continue aandacht en interesse.”

 

 

Reacties