WMD aan de slag met waterleiding langs de Benderse in Ruinen

Spuien van water.
Foto: Marcel Jurian de Jong

Ruinen – Drinkwaterbedrijf WMD gaat aan de slag met de aanleg van een nieuwe waterleiding langs de Benderse in Ruinen. Het gaat om een stuk van ruim twee kilometer tot aan het begin van het Dwingelderveld.

Langs de Benderse ligt op dit moment een oude leiding. De diameter van de leiding is te klein om iedereen van voldoende water te voorzien. Vooral vanuit de recreatie in het gebied is de vraag naar drinkwater de laatste jaren gegroeid. Bovendien zijn er in de oude leiding breuken ontstaan waardoor de buurt een tijdje zonder water zat. Om dit in de toekomst te voorkomen worden de oude leidingen, daar waar het kan, verwijderd. Ze worden vervangen door een nieuwe PVC leiding.

Geen water uit de kraan

Tijdens de werkzaamheden zijn er verschillende momenten waarop er even geen water uit de kraan komt. WMD zal de bewoners van de Benderse daarvan op de hoogte stellen. Als alternatief worden vijfliter flessen met water aangeboden ter overbrugging. We proberen de overlast zo klein mogelijk te houden.

BAM Infra voert in opdracht van WMD de werkzaamheden uit. Ze starten op maandag 7 juni. De verwachting is dat de werkzaamheden een week of acht in beslag nemen. Daarna moeten alle problemen uit het verleden verholpen zijn en is de aanvoer groot genoeg om iedereen in de buurt te voorzien van Drents drinkwater.

Reacties