Provincie draagt 50 mille bij aan programma van RTV Drenthe

Foto:
Assen – In september lanceert RTV Drenthe het programma ‘De Drentse zakenlunch’. Hierin wordt de Drentse economie in beeld gebracht en de positieve kant van de Drentse mkb-bedrijven, de ‘parels van Drenthe’ getoond. Deze bedrijven zijn interessant omdat ze zich onderscheiden door innovaties, groeipotentie hebben en waardevol zijn voor de Drentse economie. De provincie Drenthe draagt € 50.000,– bij aan dit programma.

In De Drentse Zakenlunch wordt er een link gelegd met de tools en inhoud die het ondernemersplatform Ik Ben Drents Ondernemer vertegenwoordigt. Denk aan bijeenkomsten, webinars, workshops, telefonische ondersteuning en vouchers. “We willen met dit mediaproject, Drentse ondernemers stimuleren inspireren en informeren over ondernemen in Drenthe. En om de tools en kennis die Ik Ben Drents Ondernemer in huis heeft te delen”, zegt gedeputeerde Henk Brink (economie) “Ondernemers worden gestimuleerd tot groei van hun bedrijf, impact te maken, innovatie of het creëren van een nieuwe afzetmarkt. Daarnaast wordt er een duidelijke link gelegd met het onderwijs waarin we ambacht, specialisme en vakmanschap centraal stellen om hiermee jongeren te enthousiasmeren voor het vakgebied en bedrijven in Drenthe” aldus Brink.

Het programma is meer dan alleen een tv-programma. Met uitzendingen op Spotify, Facebook, LinkedIn ,YouTube en een podcast wordt er een breder en jonger publiek bereikt in Drenthe, maar ook daarbuiten. De uitzendingen worden gepresenteerd door een landelijk bekende actrice (Anniek Pheiffer), die haar roots in Assen heeft.

Partners zijn NHL Stenden, het Recreatieschap Drenthe, de Hanze hogeschool Assen, NICE in Meppel, Gemeenten Emmen en Coevorden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen