Betrekkelijke rust in De Wolden Van carbid tot een kleine nieuwjaarsduik

Ruinerwold/De Wijk – En zo werd het een betrekkelijke rustige jaarwisseling in de gemeente De Wolden. Natuurlijk werd er op oudejaarsdag her en der met carbid geschoten, meestal volgens de regels, en werden in onder meer de Wijk en Ruinerwold vreugdevuren gemaakt, maar de politie had het betrekkelijk rustig.

Gisteren was er dan ook nog een klein Nieuwjaarsduikje in de Reest bij de Wijk. Die wordt normaal gesproken georganiseerd door MC Antrappers, maar was in een vroeg stadium al afgelast. Toch konden sommigen het niet laten. Iets van tien diehards uit de Wijk waren van de partij voor een frisse duik in de Reest. En dit was puur op eigen initiatief zonder daarbij ruchtbaarheid aan te geven. Namens IJhorst was er dit keer geen afvaardiging present. Het water was behoorlijk koud, zo liet een van de deelnemers weten.

Goldstein

Bij het Goldsteinplantsoen in de Wijk werd een vreugdevuur ontstoken. Politie en brandweer kwamen even poolshoogte nemen, maar besloten het vuur gecontroleerd uit te laten branden. Op het evenemententerrein werden een dag eerder nog takken, coniferen en pallets afgevoerd door de gemeente, bedoeld om op oudejaarsdag in brand te steken. Ondanks het vuurwerkverbod werd er toch vuurwerk afgestoken. Ook de Kerkklokken van IJhorst waren tijdens de jaarwisseling te horen in de Wijk. Verder bleef het rustig op straat.

Ruinerwold

De jaarwisseling is in Ruinerwold is nagenoeg rustig verlopen. Op oudejaarsdag werd op een paar plaatsen carbid geschoten. Op enkele belangstellenden na bleef het verder rustig in het dorp. De brandweer moest er nog wel aan te pas komen om een autobrand te blussen op het kruispunt bij De Klok aan Dijkhuizen.

Zuidwolde

In Zuidwolde begonnen vele inwoners het nieuwe jaar met deelname aan de Verhalenbingo, die via StreekTV werd uitgezonden. Organisator Koop Drost was voor de eerste keer tevreden. ‘Het was niet mogelijk geweest als StreekTV zich er zo geweldig voor had ingezet. Ze hebben voor een prachtige uitzending gezorgd. Bedankt, bedankt, bedankt. Vlak voor de uitzending werd duidelijk dat Tweak 5 a 6 minuten later uitzond dan bv KPN of Ziggo. Hierdoor moesten we in allerijl ons bingostrategie veranderen. Ook al had iemand als eerste bingo, door onder latere meldingen van Tweak kon toch een andere winnaar aangewezen worden’, legt Drost op facebook uit.

Burgemeester opende de bingo met een speech, daarna waren er verhalenvertellers die in hun verhalen alle cijfertjes meenemen voor de bingo: Betty Gras, Bert Steenbergen en Jaap Wieken met Koop Drost. Er waren tal van prijzen, met dank aan plaatselijke ondernemers.

Reacties