Fietsbrug over N48 naar Linde kan gebouwd worden

Gevaarlijk viaduct bij Linde.
Foto: Artizzl Media

Zuidwolde – De fietsbrug over de N48 van Zuidwolde naar Linde lijkt er nu toch te gaan komen. De gemeente De Wolden heeft een beschikking van de rijksoverheid ontvangen, dat er 500.000 euro subsidie beschikbaar komt. De provincie vult dat bedrag aan met 25%, dus 125.000 euro.

Het geld wordt vanuit Den Haag ter beschikking gesteld in het kader van verkeersveiligheid. „Hiermee hebben we een hele grote stap gezet naar realisatie van de verbinding, zonder dat we er veel eigen geld in hoeven te stoppen”, reageert wethouder Hilda Mulder enthousiast. De aanvraag werd al in juni ingediend en dat was voordat in de gemeenteraad een raadsbrede motie werd aangenomen om de veilige fietsverbinding sneller te realiseren. „Er kwam onverwacht budget vrij, voor ons een geschenk uit de hemel”, aldus Mulder. Met een knipoog vertelt ze erbij dat de verantwoordelijke ambtenaar van De Wolden om middernacht bij zijn computer zat, om direct bij opening van het Haagse loket toe te kunnen slaan. „Het was namelijk wie het eerst komt, het eerst maalt”, verduidelijkt de wethouder. „En we zijn best brutaal geweest door het hele pakket aan te vragen; wie niet waagt, die niet wint.”

Overige projecten

Overigens krijgt De Wolden zelfs 640.000 euro van de in totaal 1,2 miljoen die gevraagd werd. Die overige 140.000 euro is bestemd voor onderhoud aan fietspaden van Dijkhuizen, grote veldweg en oosteinde, alsmede het veiliger maken van (fiets)oversteken, kruispunten en wegvakken in de Koekangerveldweg, Julianaweg, Schoolakkers, Spiekampenweg, Steenbergeresweg, Ommerweg, Slagendijk en Hoogeveenseweg. Twee andere projecten werden afgewezen: een fietspad langs de Anserweg van Ansen richting Dwingeloo en de fietssnelweg van Hoogeveen naar Meppel.

Lees ook Ruim 1.100 handtekeningen voor fietsbrug N48

Of Petitie voor fietsbrug over N48 bij Linde gaat naar de 1.000

Reacties