Paarden en bakfiets rijden door Zuidwolde voor Sinterklaasbank

Er zijn al heel wat pepernoten gesponsord.
Foto: Eigen foto

Zuidwolde – In Zuidwolde begint vanmiddag de pepernotenactie voor de stichting Sinterklaasbank.nl. De komende dagen rijden Chantal Borst met haar vrijwilligers met een bakfiets en paarden door het dorp om pepernoten uit te delen, liefst in ruil voor een donatie. „Het is een goede doelen-pepernotenactie geworden, omdat we van de zwarte Pieten af moesten wijken”, vertelt Chantal.

Vanmiddag rijdt de stoet door de wijk Middelveen, woensdagmorgen wordt gestart bij het Tonckenshuys voor een rit door de omgeving van het groene hart naar de Zantingehof. Zaterdag staat dan een rot door de Hoofdstraat op het programma. Mogelijk wordt het programma nog aangevuld met locaties.
„Mensen kunnen bij ons aan de fiets, op gepaste afstand uiteraard, pepernoten komen halen en daarbij een vrijwillige donatie doen voor het goede doel. Wij hebben hiervoor de Sinterklaasbank uitgekozen. De reden dat we te paard rond gaan is natuurlijk omdat dat goed opvalt. Als het goed is, hoor je ons ook wel aankomen zelfs als de mensen binnen zitten”, laat Chantal weten.

Donaties welkom

Er is al een groot aantal pepernoten gesponsord door meerdere bedrijven. „Meer donaties zijn natuurlijk altijd welkom, in eerste instantie om de pepernoten van in te slaan. Al het geld dat we ophalen gaat naar de Sinterklaasbank en eventuele overgebleven pepernoten schenken we aan de voedselbank.”

Donaties vooraf kunnen overgemaakt worden via een link die onder dit bericht staat en ook op Facebook is te vinden, maar het kan ook tijdens de rit. „Alles geheel op afstand en uiteraard zijn we voorzien van handontsmettingsmiddel.”

De stichting Sinterklaasbank.nl zet zich in voor kinderen waarvan de ouders het financieel zwaar hebben, wat zeker in de huidige corona tijd hard nodig is. „We zijn op deze manier dus geen sinterklaas gerelateerd ‘evenement’,  wat niet is toegestaan, maar een collecte, en dat mag wel.”

Via bijgaande link kan een donatie worden gedaan: Tikkie voor Pepernotenactie

Reacties