Bestuurlijk overleg over toekomst van Scala in De Wolden

Scala in De Wolden.
Foto: Scala

Zuidwolde – De gemeenten die partner zijn in Scala Centrum voor de Kunsten, zitten vrijdag bij elkaar om te spreken over de op handen zijn de bezuiniging van de gemeente Hoogeveen. Dat zei wethouder Hilda Mulder donderdagavond in de digitale raadsvergadering na vragen van Karin Brouwer (CDA). Hoogeveen zit in zwaar financieel weer en wil het complete subsidiebedrag van 462.000 euro in eigen zak houden.

Het CDA in De Wolden wilde graag weten wat de gevolgen zijn voor de gemeente De Wolden. De directie van Scala heeft al aangegeven dat dit de doodsteek voor de organisatie betekent.

„Hiermee dreigt 30 procent van de inkomsten van Scala weg te vallen en dat kan de organisatie niet opvangen. Het voortbestaan van het kunstencentrum is ernstig in gevaar. De maatregel heeft volgens de directeur ook gevolgen voor de andere gemeenten, waar Scala werkt. Dit kan dus gevolgen hebben voor het muziek- en cultuuronderwijs in De Wolden”, stelde Karin Brouwer. Wethouder Hilda Mulder becijferde dat De Wolden jaarlijks 169.000 euro subsidie aan Scala geeft. De wethouder heeft ook al met directeur Thijs Torreman van Scala gesproken. Naast De Wolden zijn ook de gemeenten Meppel, Westerveld, Steenwijkerland en Staphorst partners binnen Scala.

Reacties