Kennismaken met de Junior Rangers van het Dwingelderveld

Junior Rangers.
Foto: Eigen foto

Dwingeloo – Wie van de natuur houdt en tussen de 12 en 18 jaar is, kan zich aanmelden voor de Junior Rangers van het Dwingelderveld. Deze natuurminnende jongeren kunnen van de natuur genieten en komen op plekken waar normaal niemand komt.

Ze leren nieuwe dingen, steken de handen uit de mouwen en beleven een gezellige tijd. Er staat een kennismakingsochtend gepland op zaterdag 12 september van 10.00 tot 12.00 uur bij ingang van Taribush in Lheebroek. Daar hebben de Junior Rangers een terrein waar zij de Jeneverbessen bevrijden en de natuur van vroeger tevoorschijn brengen.

Activiteiten

Op deze ochtend mogen de jongeren meehelpen, ondertussen worden de  ouders ontvangen en krijgen ze alles te weten over de activiteiten, het programma van dit jaar en alle ins en outs van onze organisatie.

Inschrijven kan voor 50 euro per jaar, inclusief een warme buitenjas. Behalve de maandelijkse bijeenkomsten is er ook nog een zomerkamp. Info: Ans Lutgerink op  [email protected]

Junior Rangers komen eens per maand op de zaterdagochtend van 9.00 tot 12.00 uur bij elkaar en houden eens per jaar een kampweekend. De begeleiding van Junior Rangers Dwingelderveld is in handen van IVN Westerveld en IVN Hoogeveen samen.

Kijk voor meer info: http://www.juniorrangers.nl en Facebook: http://www.facebook.com/JuniorRangersNederland?fref=ts

Natuur beleven

Samen de natuur beleven. Dat is de insteek van de Junior Rangers. Beleven en samen plezier hebben in en met de natuur staat voorop. Voor jongeren die zich thuis willen voelen in de natuur, en die ook meer willen weten van de achtergrond van het natuurgebied. Voor jongeren die houden van bushcraft-achtige activiteiten, sporen begrijpen, eten zoeken in de natuur, vuurtje stoken en daar zelf je eten op koken.

Als Junior Ranger ben je hulpboswachter en help je mee bij het werk in de natuur. Plaggen en struiken/bomen omzagen, nestkasten schoonmaken, de struiken op Adderwal terugzetten. Je gaat met de boswachter op pad, je helpt bij tellingen van vlinders of muizen. Zo krijg je vanzelf verstand van de natuur. Ook gaan we op bezoek bij andere Junior Ranger groepen . Ons kamp houden we dit jaar met 2 andere Junior Rangergroepen in juni.

Junior Rangers mochten naar het ecoduct

Reacties