Geen voorrang voor fietsers op rotondes

Geen voorrang voor fietsers.
Geen voorrang voor fietsers.
Foto: rotonde DennisM2 Foter CC BY

Zuidwolde – Er lag donderdagavond in de raadsvergadering een motie van de ChristenUnie om fietsers voorrang te geven op rotondes. De provincie Drenthe neemt, op de gemeente Noordenveld na, een uitzonderingspositie in. Elders hebben fietsers wel voorrang, zoals direct over de provinciegrens in Staphorst of Hardenberg. Volgens Jaap Wiechers komt het de veiligheid ten goede.

De motie haalde het niet, wethouder Mulder gaf aan dat 3 jaar geleden uitgebreid onderzoek is gedaan in Drenthe en dat geen voorrang aan fietsers moet worden gegeven. „Fietsers voorrang geven betekent niet altijd dat ze ook voorrang krijgen. Bovendien zou je fietsers dan ook op de rotondes in de N375 voorrang moeten geven, dat moet je niet willen.”

Jaap Wiechers haalde een rapport aan, waar ook de wethouder aan refereerde. De twee waren het echter niet eens over de conclusie die uit dat rapport getrokken moet worden: Wiechers las dat fietsers voorrang behoren te hebben. Het ging er hem vooral om dat Drenthe een apart standpunt inneemt en dat zit hem behoorlijk dwars.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen