Wolderwijs biedt zomerprogramma aan voor de jeugd

Spelen bij de Drentse koe.
Foto: Artizzl Media

Zuidwolde – Openbaar onderwijsorganisatie Wolderwijs biedt de komende zomer een aantal activiteiten aan voor kinderen. Zelf spreekt de organisatie van 6 weken lang een uitdagend zomerprogramma boordevol leuke activiteiten.

Het gaat om bezigheden in de sfeer van sport, spel, koken en bakken, onderzoeken, muziek en creativiteit. Iedere week heeft een eigen thema en het mooie is dat ook kinderen die geen gebruik maken van de buitenschoolse opvang van Wolderwijs, mee mogen doen.

De eerste activiteit is op dinsdag 7 juli ‘Expeditie Robinson’ en vindt van 9.30 tot 11.30 uur plaats bij Outdoor Nijstad aan de Koedijk 8 tussen Hoogeveen en Zuidwolde. Overleven op een onbewoond eiland en spannende proeven doen, dat zijn de ingrediënten van deze ochtend op een uitdagend parcours.

Op donderdag 16 juli is er tussen 9.30 en 17.00 uur bij IKC De Horst in de Wijk ‘de klas van Freek Vonk’. Het gaat hier uiteraard om natuur, waarbij lefgozers welkom zijn. Er zijn onder meer reptielen op deze dag om nader kennis mee te maken.

Experimenten

Op maandag 20 juli is het thema ‘checkpoint’ en wel bij IKC Het Groene Hart in Zuidwolde. Tussen 9.00 en 11.30 uur worden allerlei avontuurlijke experimenten gedaan, waarbij oude kleding wel handig is. Bij Kindcentrum Ruinerwold is woensdag 29 juli tussen 12.30 en 17.00 uur ‘Hip voor nop’.  Hier kunnen kinderen van eigen oude kleren en miskopen een geheel nieuwe outfit maken. Aan het eind van de middag wordt bovendien een modeshow gehouden, waar iedereen het gemaakte kan showen aan het publiek.

Dan vrijdag 7 augustus, de ochtend van 9.30 tot 12.30 uur is ingeruimd voor ‘Heel Wolderwijs bakt’. Een activiteit bij IKC Het Groene Hart in Zuidwolde, waar deelnemende kinderen hun droomtaart kunnen maken.

De laatste week van de zomervakantie staat in het teken van spelen en kamperen met als motto ‘groeten uit de rimboe’, onder het voorbehoud van de stand van zaken rond corona. Op dinsdag 11 augustus zijn kinderen van 3 tot en met 6 jaar welkom bij speel- en ijsboerderij De Drentse Koe in Ruinerwold, een dag later mogen kinderen van 7 tot en met 12 jaar naar Hoeve Sonneclaer in Fluitenberg.

De coronacrisis maakt wel dat de activiteiten op een aangepaste manier worden aangeboden, in ieder geval veilig. Aanmelden kan via www.actiefnaschooltijd.nl, deelnemen kan tegen een kleine bijdrage.

 

Reacties