Foto’s: Familieglijbaan van zwembad De Waterlelie is eindelijk ingewijd

Zuidwolde – De nieuwe familieglijbaan van zwembad De Waterlelie in Zuidwolde is vanmiddag officieel geopend. Het is het resultaat van drie jaar van acties en evenementen om de 80.000 euro bij elkaar te krijgen. Er werd vanmiddag direct goed gebruik van gemaakt.

Burgemeester Roger de Groot was vanmiddag bij de opening vol lof en stelde vast dat het mooi is om te zien hoe dit zwembad zich ontwikkeld heeft sinds het op eigen benen staat. Het was voor de eerste burger zijn eerste officiële opening sinds de corona-uitbraak. Voorzitter Jaap Slob van stichting Zwembad de Waterlelie Zuidwolde trok het pak van de mascotte aan. In dat kikkerpak gleed hij met de jeugd de glijbaan open. De jeugd nam vervolgens massaal bezit van de familieglijbaan.

Voor de komende tijd wordt mooi weer verwacht en dat kan het zwembad, en de andere baden in De Wolden uiteraard ook, goed gebruiken. De stroeve start van het seizoen als gevolg van het coronavirus, heeft veel geld gekost. In Zuidwolde denkt het bestuur na over verlening van het seizoen met twee weken.

Reacties