Bibliotheken De Wolden gaan gefaseerd open

Bieb als vindplaats.
Foto: Artizzl Media

Zuidwolde – De bibliotheken mogen weer open. In De Wolden gaan eerst Zuidwolde en Ruinerwold open, de Wijk en Ruinen volgen iets later.

‘We kunnen niet wachten om je weer te voorzien van de service die je van ons gewenst bent. Maar, wel in een iets ander jasje. Er zijn landelijke protocollen en geldende verordeningen waar we ons strikt aan willen houden. Daarom zijn we nu druk bezig om onze vestigingen in te richten’, laat Jeanet Drent weten.

Om dit zo goed mogelijk te doen, kan de openstelling vanaf 11 mei niet worden gegarandeerd. In De Wolden openen niet alle vestigingen tegelijk. Dit om het voor zowel bezoeker, als ons personeel veilig te houden. Wanneer welke vestiging open gaat, staat op onze website. Kijk ook op https://www.bibliothekendrenthe.nl/coronavirus.

Thuisbezorgd

De afgelopen weken hebben we veel boeken bij de klanten thuisbezorgd. Om deze boeken weer beschikbaar te maken voor andere klanten, worden er komende week in De Wolden inlevermomenten georganiseerd.

Voor bibliotheken De Wolden zijn er inlevermomenten in Ruinerwold en Zuidwolde: Zuidwolde op dinsdag 12 mei van 14.00 tot 17.00 uur. In Ruinerwold op donderdag 14 mei van 14.00 tot 17.00 uur.

De bibliotheken De Wijk en Ruinen blijven voor alsnog gesloten. ‘Wij volgen de richtlijnen van de scholen op waarin de bibliotheken gevestigd zijn. Wil je toch je boeken inleveren, dan kan dat in Ruinerwold of Zuidwolde.’

Dossier: Corona nieuws

Reacties