Drentse vakantieganger wil naar Limburg of Gelderland

Fietsen in de regio.
Foto: Artizzl media / PeterNefkens

Zuidwolde – Ruim zes op de tien Nederlanders die deze zomer reisplannen naar het buitenland hadden, blijft vanwege het coronavirus nu thuis, of gaat vakantie vieren in eigen land. Onder de vakantiegangers uit Noord-Nederland (Friesland, Groningen en Drenthe) staan de provincies Limburg en Gelderland bovenaan op de wensenlijst. Dit blijkt uit een enquête van BungalowparkOverzicht.nl, waarbij ongeveer 1.200 Nederlandse vakantiegangers naar hun vakantieplannen voor dit jaar werd gevraagd.

Liefst 44% van de ondervraagden past de vakantiebestemming aan van het buitenland naar eigen land, terwijl 19% dit jaar zelfs helemaal een streep zet door de plannen. Bijna 22% van de vakantiegangers twijfelt nog wat te doen en 15% is nog steeds van plan om de zomervakantie in het buitenland door te brengen.

Mensen uit het noorden van het land willen het liefst nog een keer naar Limburg of Gelderland afreizen. Ook de provincies Drenthe, Zuid-Holland en Overijssel staan hoog op de bucketlist van noorderlingen. De meest gewilde bestemmingen verschillen echter sterk per regio. Zo staat op landelijk niveau Zeeland bovenaan de bucketlist, terwijl deze vakantieprovincie in het noorden van het land buiten de top 5 valt. Een overzicht van alle provincies kan gevonden worden op: https://www.bungalowparkoverzicht.nl/nieuws/bucketlist-welke-provincie-nederlandse-reiziger-graag-bezoeken

Ook tussen mannen en vrouwen zijn er verschillende vakantievoorkeuren, blijkt uit het onderzoek. Zo willen Nederlandse mannen het liefst Limburg ontdekken terwijl bij de vrouwen juist Zeeland bovenaan de bucketlist staat.

Qua leeftijdsgroepen zijn er ook duidelijke verschillen. Nederlanders die tussen de 20 en 40 jaar oud zijn, willen het liefst Limburg leren kennen, terwijl dat bij Nederlanders tussen de 40 en 60 jaar oud juist geldt om Zeeland. Nederlandse 60-plussers willen graag nog een keer naar Gelderland toe.

Reacties