Plattelandswinkel De Boerenstreek gaat donderdag open

Mariët (l) en Klara voor hun winkel.
Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Zuidwolde – Zuivelboerderij De Waard uit Balkbrug en Flinkert Boerenkaas uit Fort hebben de handen ineengeslagen: donderdag gaat hun nieuwe winkel De Boerenstreek aan de Hoofdstraat 109 in Zuidwolde open.

In de winkel zijn uiteraard hun eigen producten te verkrijgen, maar ook andere boerderij-gerelateerde producten en bijna allemaal uit de eigen regio. Mariët Flinkert is al vijf jaar bezig met kaas maken en had haar eigen winkel aan huis. Die gaat nu dicht, de kazen zijn vanaf morgen in Zuidwolde te verkrijgen. Klara van den Bosch van De Waard begon een paar maanden later en produceert allerhande zuivelproducten. Haar winkel in Balkbrug blijft wel open. Beide onderneemsters hebben niet alleen dezelfde passie gemeen, maar ook dat hun zaken de afgelopen jaren floreerden.

Lokale producten

Uiteraard is er vanaf donderdag meer te krijgen dan alleen kaas en zuivel. Heel veel meer en bijna allemaal uit de eigen achtertuin. Varkensvlees van Henkjan ten Kate uit Veeningen, rundvlees van Uut ‘t Veld in Balkbrug, Kip van Johan Laarman uit Ruinen, koolzaadolie van Geert Lindenhols uit Fort, honing van imkerij De Zwermkorf in Zuidwolde, wijn van De Reestlandhoeve in Balkbrug, noten van Bosscher uit Zuidwolde, bier van brouwerij Avereest uit Dedemsvaart, jam en sappen uit Oudleusen, asperges van kwekerij Weiland in Zuidwolde, eieren van het Kleine Slag in Zuidwolde en groente en fruit van een groothandel die alleen maar Hollandse producten verkoopt.

De Boerenstreek is geopend van woensdag tot en met zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur. De opening donderdag is om 10.00 uur.

Lees ook Agrarische boodschappendienst in omgeving Zuidwolde

Reacties