Video: CoronActief geeft digitale beweging in huis

Assen – Op maandag 23 maart is www.coronactive.eu gelanceerd. Coronactive.eu is een digitaal platform dat er aan wil bijdragen dat alle mensen, die in heel Europa binnen moeten blijven, toch in beweging blijven en een gezonde leefstijl houden. Op het platform komen voorbeelden van effectieve thuischallenges en inspiratieboodschappen door bekende Europeanen.

Sinds een week is http://www.coronactief.nl in de lucht. Dit is een initiatief van Drenthe beweegt en SportDrenthe. Ook daar worden mensen gestimuleerd om in beweging te komen. Via de thuischallenges, via persoonlijke boodschappen en, want in Nederland mag dat nog, uitdagende wandel- en fietsroutes. Omdat Drenthe als beste Sportcommunity van Europa breed gevolgd wordt, werd ook dit initiatief snel opgepikt door Europese organisaties als ACES Europe, het Europese sportplatform EPSI en zelfs door ICCAR, een van de labels van UNESCO. Juist Unesco beseft dat de noodzakelijke verplichtingen en richtlijnen om Corona maximaal te controleren, ook andere gevolgen heeft. Een groep mensen zit thuis, is bang en juist voor hen is het belangrijk om in beweging te blijven.

Voorbeelden

Gezamenlijk is er besloten een Europese equivalent van het Drentse initiatief te maken. De site zal gevuld worden met voorbeelden vanuit 100-en aangesloten steden en regio’s. Elke stad levert een celebrity die laat zien hoe hij of zij door de dag komt en er zijn tips, in allerlei talen. De site is vooral bedoeld voor alle professionals, die in contact staan met mensen, die dit zetje goed kunnen gebruiken. Denk aan de trainers van sportclubs, docenten op school, leraren op dansinstituten maar ook de groepsleiders van verzorgingstehuizen. Zij kunnen hier hun inspiratie vinden. Vandaag, morgen maar waarschijnlijk vooral in de komende weken of maanden, wanneer de dagen langer worden.

Bijzonder is dat een Drents bedrijf, namelijk 1609Bold uit Zuidlaren de website zal ontwikkelen. Alleen zij wisten binnen enkele dagen de site in de lucht te krijgen. Met het lanceren van het platform is er een begin gemaakt. Natuurlijk wordt het platform verbonden met alle mogelijke sociale media en wordt er onderzocht of er ook de mogelijkheid is van en behoefte aan beweeglessen via een streamingkanaal.

De wereld staat stil, maar Drenthe beweegt

Reacties