Henk en Gea Koetsier trekken deur Spar definitief dicht

Henk en Gea Koetsier voor hun Spar.
Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Koekange – Na 42 jaar hebben Henk en Gea Koetsier vanmiddag om 13.00 uur voor het laatst de deur van hun supermarkt aan de Dorpsstraat in Koekange achter zich dicht getrokken. Hun Spar wordt nu verbouwd tot een Coop Supermarkt en is overgenomen door de familie Scherff uit Kloosterburen. Het afscheid duurde eigenlijk de hele week, want alle klanten bedankten Henk en Gea op ieder moment dat ze in de winkel waren.

Woensdagmiddag was er een moment om nog eenmaal de handen te schudden, of ellebogen in verband met het coronavirus, Henk en Gea gaan met pensioen, maar het afscheid gaf toch wel wat emotionele momenten. In het dorpsblad De Koegang en op Facebook was een afscheidswoord van Henk te lezen.

‘Het is mooi geweest. Na 42 jaar gaan Gea en ik genieten van ons pensioen en dragen we de winkel over aan de fam. Scherff. De tijd vliegt. Ruim 40 jaar lang werkten we met veel plezier in de winkel. Gea op de versafdeling, ik voornamelijk achter de schermen en waar nodig ook op de werkvloer. Wat hebben we door de jaren heen veel mooie gesprekken gevoerd met klanten en vaak ook verdrietige momenten gedeeld. Een supermarkt is niet alleen een plek om boodschappen te doen, het is tegelijkertijd ook een ontmoetingsplek. Denk aan mensen die slecht ter been zijn of eenzaam, voor hen is het boodschappen doen een uitje en heel waardevol. Ook wanneer we net dat beetje extra konden doen voor de klant. De boodschappen van de klant naar de auto brengen, thuisbezorgen of de catering verzorgen; we deden het graag.

Succes

Het publiek maakt de winkel – samen met de ondernemers – tot een succes. Als Supermarkt  mochten we vele verenigingen en evenementen sponsoren: Vitesse ’63, het Koekanger(veld)feest, de Zwem4daagse, wandelen voor water, diverse bingoavonden en nog veel meer. Leden van KIA stonden in de wintermaanden paraat om oliebollen te verkopen en ook de snert was in de wintermaanden in korte tijd uitverkocht door de leden van Vitesse. Prachtig vond ik het om die oliebollen te bakken, vaak samen met Simon, met de top 2000 op de achtergrond. Hoe mooi is het dan om je dorpsgenoten te zien genieten van die vers gemaakte lekkernijen. Ik keek er elk jaar naar uit.
Van de partyservice werd eveneens dankbaar gebruikgemaakt. Buurtfeestjes, bruiloften en barbecues: onze medewerkers en familieleden stonden tot in de late uurtjes klaar om mensen een mooi feestje te bezorgen. Maar nu is het tijd om te stoppen, het is goed zo. Wij laten de supermarkt met een gerust hart achter en wensen de fam. Scherff. alle goeds! De winkel is niet uit het oog, noch uit het hart, want vanzelfsprekend zullen wij er onze boodschappen halen. Hopelijk doet u dat ook en zorgen we er samen voor dat ons prachtige dorp gezond, gezellig en leefbaar blijft!’

 

Reacties