Merle de Boer verder in The Voice Kids

Merle de Boer.
Foto: Wendy Kassies

Ruinerwold – Merle de Boer uit Ruinerwold heeft vanavond de blind auditions van het televisieprogramma The Voice Kids overleefd. Met haar vertolking van Sixteen van Ellie Goulding draaiden twee stoelen om: die van de zangeressen Anouk en Sanne Hans. Laatstgenoemde werd door Merle gekozen.

De auditie van Merle was volgens de coaches niet helemaal vlekkeloos. Volgens Anouk was het begin aarzelend, maar was ze vooral geraakt op het moment dat Merle hoger ging zingen.

De nu 15-jarige scholiere van 3 havo van Stad en Esch in Meppel mag nu door naar the battles. De opnames vonden vorig jaar al plaats toen Merle nog 14 jaar was, de maximum leeftijd voor deelname. Ze moest een aantal voorrondes doorstaan en deed dat glansrijk. Zelf is ze groot fan van Marco Borsato, maar die draaide in deze ronde zijn stoel niet om voor de Ruinerwoldse. Hij had zijn team al aardig vol zitten.

Merle vorig jaar in Ruinerwold verrast in de winkel Opoe’s Erfenis, toen nog eigendom van Henk Smit. Daar was een kort filmfragmentje van te zien, waarbij Henk net snoep in een zak schepte. Op de achtergrond verscheen ook Benny Spin nog in beeld, die toevallig binnen kwam op dit moment-supreme.

Ze heeft het zingen trouwens niet van vreemd. Moeder Wendy zong in een bandje dat ontstond tijdens een Battle of the Jam in café De Kastelein, vader Robert heeft ook muzikale ervaring en de beppe van Wendy zingt ook nog steeds.

Wanneer the battle met Merle bij RTL4 op de televisie komt, is nog niet bekend.

Reacties