Geen keuken is hetzelfde bij Kuik Keukens

David en Janine Kuik in hun eigen keuken.
Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Zuidwolde – Ruim een jaar zijn David en Janine Kuik nu eigenaar van hun eigen bedrijf: Kuik Keukens in Zuidwolde. Er is in dat jaar veel gebeurd, vooral de groeiende stroom klanten stemt tot tevredenheid. Die klanten komen af op het concept van de firma Kuik, want geen keuken is hetzelfde.

Het begon eigenlijk met de aankoop van hun woning aan de Hoofdstraat, waar flink verbouwd werd. Natuurlijk met een nieuwe keuken, maar hun rondgang langs de verschillende aanbieders, stemde niet tot tevredenheid. ‘Het was het allemaal nét niet, toen zijn we zelf aan de slag gegaan’, legt de 34-jarige David uit. ‘We hebben deze keuken samen bedacht, David de techniek, ik de kleurstelling en stijl’, vult Janine (32) aan. Haar achtergrond, een creatieve opleiding bij het Cibap in Zwolle, komt enorm goed van pas. David was vrachtwagenchauffeur en reed door heel Europa, was toe aan wat anders en bleek twee rechterhanden te hebben.

Symbool

De keuken in hun eigen huis staat symbool voor hun bedrijf, want de wensen van de klanten staan volledig centraal. ‘We komen eerst bij de klanten thuis. Dan kunnen we goed inschatten hoeveel ruimte er is en hoe het met de lichtval zit. Daarna werken we de plannen thuis uit en laten we de klant alle mogelijkheden zien. Dat doen we dan bij ons, samen met de klant komen we dan tot een idee en dat lukt meestal goed’, legt David uit.

Qua stijl kunnen de klanten bij Kuik Keukens alle kanten op: strak en modern, maar ook landelijk. Hout of kunststof, maar ook andere materialen. ‘We zijn nu bezig met een stalen front, we experimenteren graag met materiaal’, glundert David. ‘En het liefst maken we niet twee keer dezelfde keuken. Een showroom met verschillende voorbeeldkeukens willen we daarom ook niet . Soms komen klanten bij ons met een afbeelding van Pinterest, dat kan natuurlijk ook.’

Kookeiland

Janine vertelt dat er goed naar de klant wordt geluisterd. ‘Ik maak dan een inspiratiebord, verder kijken we samen wat mooi en praktisch is.’ Zo kan het zijn, zoals bij de familie Kuik zelf, dat het kookeiland vijf centimeter lager ligt dan de rest. ‘Het ligt er maar net aan wie er het meest kookt’, glimlacht Janine. ‘We denken aan ergonomie, zo kan de vaatwasser gerust wat hoger geplaatst worden’, voegt David eraan toe.

Ze zitten met het bedrijf in een groeifase en hebben hun zaken goed voor elkaar. In Zuidwolde beschikt David over een werkplaats, waar hij in alle rust met goede machines kan werken aan de droomkeukens van zijn klanten. Behalve nieuwe keukens realiseren, vormt ook keukenrenovatie een onderdeel van de werkzaamheden. Kuik Keukens levert logischerwijs ook alle apparatuur voor de maatwerkkeukens.

‘Naast keukens geven wij ook interieuradvies. Het voordeel hiervan is dat keuken en inrichting op elkaar aansluiten en het in huis een geheel is of wordt.  We komen vaak tegen dat klanten moeite hebben om de ruimte om de keuken in te richten, matchend bij de keuken’, vertelt Janine.

Software

De klanten weten David en Janine te vinden, niet alleen vanuit Zuidwolde, maar uit de wijde regio. Van Farmsum in het Noorden tot Borculo in het Oosten en veel plaatsen daar tussenin. De toekomst ziet er zonnig uit. ‘We merken dat er meer werk is dan we aankunnen, we huren ook wel eens een zzp’er in om een keuken te plaatsen. Verder doen we het allemaal samen, we zijn een hecht team en gaan geen uitdaging uit de weg.’

Kijk voor de mogelijkheden maar eens op www.kuikkeukens.nl

Reacties