Het is vandaag ‘naakt-werken-dag’

Al naakte collega's gespot?
Foto: Pinterest

Zuidwolde – Wat ze allemaal wel niet verzinnen. Ga vandaag Naakt Werken, als je durft! Even snel ophelderen voordat je het Adam kostuum of Eva kostuum aantrekt, het gaat er niet om dat je vandaag uit de kleren moet op kantoor (mag natuurlijk wel) maar de oprichtster van de Naakt Werken Dag, Lisa Kanarek, bedoelt het “naakt werken ” als metafoor voor thuiswerken in je meest comfortabele kleding. Als je aan deze dag meedoet plan dan géén teleconferentie in.

Je doet mee met de dag door vandaag vanuit huis te werken en je meest comfortabele kleding aan te trekken. Naakt mag natuurlijk ook, als je je daar lekker in voelt

De oorsprong

Er zit een hele geschiedenis achter deze bijzondere feestdag. De oprichtster van de dag is de Amerikaanse Lisa Kanarek. Ruim twintig jaar geleden nam ze ontslag van haar kantoorbaan om thuis te gaan werken. Ze hield het feit dat ze thuis was gaan werken lang geheim omdat ze bang was dat ze niet serieus genomen zou worden.

Tien jaar geleden is ze daarom begonnen met Working Naked Day. Ze wil ermee aangeven dat je je niet hoeft te schamen als thuiswerker, maar juist moet genieten van je vrijheid. Je bent lekker alleen thuis, dus dan kun je met gemak de hele dag naakt rondlopen.

Reacties