Alain Verheij vertelt over boek ‘God en ik’

Foto: Ontmoetingskerk

Zuidwolde – Hoe praat een seculiere cultuur over religie? Welke invloed heeft geloof in het politieke speelveld? Kan de Bijbel vandaag nog relevante lessen bieden aan een weldenkende 21ste-eeuwer? Wat is de link tussen eeuwenoude tradities en de berichten die je vandaag en morgen in de media ziet? Wat bezielt een 21e-eeuwse westerling om zich nog te verdiepen in verhalen over God?

Alain Verheij is zelf misschien wel het meest nieuwsgierig naar het antwoord op die vragen. In zijn boek God en ik schrijft hij persoonlijk, kritisch en een tikje ironisch over zijn geloof. Met een scherp oog analyseert hij onze tijd en ziet hoe de christelijke verhalen en gebruiken wel degelijk iets te zeggen hebben over de wereld van nu. De schrijver zet de Bijbel neer als een boek vol levenslessen. Hij legt een link tussen de tijd waarin de levenslessen voor het eerst opgeschreven werden met de tijd waarin we nu leven. In de verhalen die hij kiest herkent hij gebeurtenissen en thema’s in zijn eigen leven maar ook de levens van ons allemaal.

Op maandag 10 en 17 februari bespreekt ds. Betty Gras enkele hoofdstukken uit het boek en op maandag 24 februari is Alain Verheij zelf te gast in de Ontmoetingskerk, Hoofdstraat 149 Zuidwolde. Aanvang 20.00 uur – kosten 5 euro. Deze avond wordt georganiseerd in samenwerking met PKN Hoogeveen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen