Fotoserie: Zuidwolde laat zich zien tijdens Serious Request

Zuidwolde – Het werd maandagavond een groot feest op het kerkplein van Zuidwolde. De 21ste etappe van Serious Request The Lifeline bracht een grote menigte op de been, die de deejays Frank van der Lende en Eva Koreman om tien over acht warm onthaalde.

Er werd veel geld verdiend voor het goede doel van dit jaar, de strijd tegen de mensenhandel. Zo leverde het gitaarconcert van burgemeester Roger de Groot minstens 300 euro op, terwijl leden van de Ontmoetingskerk uit Zuidwolde een bedrag van 3.165 euro verdienden, mede doordat ze als een levende kerststal meeliepen van Ommen naar Zuidwolde. Ze doneerden dat vol trots on het Chequepoint op het kerkplein.

Chequepoint

Het dorp zette zich vanavond goed op de kaart met een perfecte sfeer en een – uiteindelijk – groot aantal acties. Zo draaide Marjan Steenbergen namens de ondernemers aan het Rad van Fortuin, geleend van ZZVV en goed voor 1.295 euro, werden allerlei versnaperingen verkocht en konden de mensen hun donaties kwijt bij het Chequepoint.

Het feest ging daar nog even door, terwijl de 22ste etappe alweer gestart was met twee andere deejays, te weten Sander Hoogendoorn en Herman Hofman. Er liepen heel wat Woldenaren mee in de stoet richting Pesse, waaronder een aantal boeren. De optocht werd begeleid door sfeervol verlichte tractoren. Dinsdag eindigt de Lifeline van Serious request in Groningen. dan wordt ook het totaal bedrag bekendgemaakt dat de actie voor het Rode Kruis heeft opgeleverd. Maandagavond bengelde het bedrag rond het miljoen euro. De verwachting is dat er meer dan vorig jaar – 1,3 miljoen toen – wordt opgehaald.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen