Boeren De Wolden zetten Normaal aan top in Top2000

Foto: Screenshot Radio2

Zuidwolde – ‘De boer dat is de keerl’ van normaal staat met stip op nummer 1 als de Top2000 van Radio 2 alleen door inwoners van De Wolden worden samengesteld. Dat blijkt uit cijfers die op de site van NPO Radio 2 te vinden zijn. Het geeft maar eens aan hoe fanatiek en betrokken de boeren in deze gemeente zijn bij het boerenprotest.

Landelijk was opgeroepen om muzieknummers met een agrarische achtergrond in de Top2000 te stemmen. Dat is zeker gelukt, want ‘De boer dat is een keerl’ staat zelfs op de negende stek in de jaarlijks lijst. In De Wolden kreeg dit nummer 33% van de stemmen, de live-versie van Deurdonderen van Normaal kreeg net als Queen’s Bohemian Rhapsody 13%. Op de vierde plaats in De Wolden staat Normaal met Oerend hard (11%). Op 5 staat nieuwkomer Danny Vera met Roller Coaster. Daarna komen de meer gangbare Top2000-nummers als Eagles met Hotel California, AC/DC met Thunderstruck , Billy Joel met Piano Man, Boudewijn de groot met Avond en op 10 Coldplay met Fix You.

Vele tractoren bij Veeningen.

Een jaar geleden stond Queen op de eerste plaats met 20% van de stemmen, gevolgd door The Eagles. Normaal was in geen velden of wegen te bekennen in de hoogste regionen.

Staphorst

Ook in buurgemeente Hoogeveen staat Normaal op 1, met 17% van de stemmen, maar dat is wel het enige boerennummer dat hoog scoort. Een andere buurman, de gemeente Staphorst, staat nóg meer achter de boeren. ‘De boer dat is een keerl’ staat riant op 1 met liefst 44% van de stemmen. Deurdonderen staat op 2 en Oerend Hard op 7, gedrieën goed voor 65% van de stemmen. in de Wolden 57%).

In de gemeente Hardenberg staat Normaal ook op de eerste plaats (28%) met op 9 Deurdonderen 99%). In Westerveld gaat Normaal ook voor de eerste plaats met 21% en Deurdonderen op 10 met 8%. In stadsgemeente Meppel kreeg ‘De boer dat is een keerl’ 10% (zesde stek), in Steenwijkerland scoort Normaal een eerste en tiende plek (samen 32%), maar hier staat een andere boerenhit hoog genoteerd: ‘Lekker op de trekker’ van het eigen Mannenkoor Karrespoor.

In de uiteindelijke landelijke lijst staat ‘De boer dat is een keerl’ op 9, Deurdonderen live op 84, Oerend Hard op 88 en Alie op 258. op plaats 364 staat ‘Lekker op de trekker’. De Top2000 is vanaf eerste kerstdag te beluisteren via Radio 2. Info over de lijst: https://www.nporadio2.nl/top2000

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen