Wie zijn de harde werkers in Het Raadhuis?

Het Raadhuis
Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Ruinerwold – Businesscentrum Het Raadhuis in Ruinerwold telt vele verschillende bedrijven. Allemaal harde werkers die zich op hun plek voelen in dit bijzondere gebouw. Het karakteristieke oude gemeentehuis van Ruinerwold biedt nog ruimte aan ondernemers, maar wie zijn de huidige bewoners?

en jaar geleden was CdK Jetta Klijnsma op bezoek bij de Gebiedscoöperatie in Het Raadhuis.

Eén van de eerste bewoners van Het Raadhuis was de Gebiedscoöperatie Zuidwest-Drenthe, die gevestigd is in de oude burgemeesterskamer. De organisatie onder leiding van Jan van Goor is al jaren bezig lokale ondernemers, onderwijs en overheden samen te brengen. ‘Door de onderlinge samenwerking eenvoudiger te maken, kunnen we de regio waarin we leven en werken verder ontwikkelen en gebruik maken van nieuwe kansen. Duurzaamheid is hierbij een overkoepelend thema. We jagen projecten aan, coördineren, leggen contacten en faciliteren’, vertelt Van Goor. De coöperatie haalt veelvuldig het nieuws, bijvoorbeeld waar het gaat om het gebruik van veldbonen in gehaktballen, Dubbel Drents meel, waar inmiddels brood van verkrijgbaar is, of de samenwerking tussen de landbouwsector en het onderwijs (Terra).

OAMK

Wie er ook zit, is Martin Herskamp van OAMKB Meppel-Ruinerwold. Hij huurt samen met twee andere bedrijven een kantoorruimte, te weten GOAT Food Concepts en BIJ JO.

‘OAMKB staat voor Omdenken in Administratie, Online Administratie, Online Advies en Ook Aandacht voor het MKB. OAMKB zorgt ervoor dat de administratie voor het grootste deel digitaal en online wordt verwerkt, daarnaast vind ik persoonlijke aandacht ook belangrijk. Samen met de ondernemer kijk ik naar de mogelijkheden om de administratie verder te automatiseren, waardoor er meer tijd voor ondernemen of vrije tijd ontstaat’, weet Herskamp, die benadrukt dat de ondernemer altijd onmiddellijk inzicht heeft in de stand van zaken van zijn bedrijf. ‘We leggen vast welke werkzaamheden ik voor de ondernemer uitvoer voor een vast bedrag per maand. Extra werkzaamheden, zoals een financieringsaanvraag of pensionplanning, worden vooraf apart geoffreerd, geen verrassingen achteraf.’ Herskamp is bovendien altijd bereikbaar voor zijn klanten.

GOAT Food Concepts

Innoveren is de drijfveer van GOAT Food Concepts en dat gebeurt vanuit passie en met vakkennis vanuit diverse vakgebieden. GOAT beschikt over alle ingrediënten voor nieuwe ontwikkelingen op smaakgebied. Constant mogelijkheden zien om nieuwe concepten en producten te ontwikkelen.

GOAT heeft in het Raadhuis een ‘ontwikkelingsruimte’ ontworpen en ingericht. Hier worden nieuwe smaken gecreëerd, getest en voor productie gereed gemaakt.

‘Wij kunnen specifiek naar eigen wens onder uw eigen label sauzen en marinades produceren. GOAT biedt het totaalconcept om uw product op de beste manier in de markt te zetten. Voor kruidenmelanges en mixen of pure inkoop van kruiden en specerijen van de hoogste kwaliteit zijn wij tevens uw partner’, geeft de directie aan.

BIJ JO

BIJ JO is dè ‘werkbij’ voor alle marketingactiviteiten. Vanuit een marketingplan met strategie gericht op uw doelgroep en klant, zorgt BIJ JO voor het verpakken van de juiste boodschap in de bijpassende promotievorm. ‘Dit kan door inzet van onder andere advertenties, e-mailmarketing, social media, huis-aan-huis reclame, beurzen en evenementen. Ook website realisatie en vernieuwing is waar BIJ JO graag voor aan de slag gaat’, promoot het bedrijf zich goed.

Wie graag meer social mediakanalen in wil zetten of opstarten, kan terecht bij BIJ JO. ‘We kunnen hierin adviseren en het gehele social media management uit handen nemen. Alles wordt geheel in stijl van uw onderneming gerealiseerd.’

BIJ JO regelt graag. De gehele organisatie van een event (opening, jubileum, lancering nieuw product of dienst) kan BIJ JO tot in de puntjes verzorgen. Ook reclameborden, vlaggen, wagenparkreclame, huisstijlontwerp en drukwerk. ‘In het “Raadhuis” staat de koffie altijd klaar voor een ontmoeting en een eerste denk-mee sessie.’

Aanspreekpunt

Er zijn nog meer ondernemers actief in Het Raadhuis, die worden in een volgend artikel voorgesteld. Het Raadhuis wordt door Mathijs Koetsier beheerd en hij is aanspreekpunt voor de bewoners en bedrijven die op zoek zijn naar bedrijfsruimte. Dat kan een kantoor zijn, maar ook een flexplek. Op de website is alle informatie te vinden, waaronder alle voorzieningen, van gratis wifi, glasvezel en koffie tot de schoonmaak en verzekeringen. ‘We hebben beneden nog een ruimte over van bijna 100 m2, die eventueel ook in tweeën gedeeld kan worden. Ook hebben we boven nog vier kantoren vrij van 12m2 tot 15 m2’, laat Koetsier weten.

Informatie kan verkregen worden bij Mathijs Koetsier, 06-51107986, [email protected] en www.businesscentrumhetraadhuis.nl.

In een volgend artikel worden andere ‘bewoners’ belicht.

Lees ook Het Raadhuis in Ruinerwold uitkomst voor bedrijven

Reacties

Cookieinstellingen