De Weidebloem kende geslaagde toneelavond

De toneelploeg.
Foto: Eigen foto

Fort – Het plezier straalde er vanaf tijdens de jaarlijkse uitvoering van toneelvereniging De Weidebloem. Ze speelden afgelopen zaterdag het blijspel ’t Is bingo op de camping, geschreven door Evelien Evers. Dorpshuis De Snikke, waar de vereniging speelt, was gezellig vol.

“Het was een erg leuk stuk om te spelen. Ook bij de repetities. Wij bleven maar lachen”, zegt Mariëlle Klein. “Wij merken ook aan de reacties uit het publiek dat ze erg hebben genoten van het stuk”, reageert John Zantinge. “Wij zijn ook erg trots op ons decor, waarbij het niet aan de details ontbrak. Een plaatselijke ondernemer heeft voor ons zelfs een prachtige achtergrond op een doek gedrukt”, voegt Mascha Derks daar aan toe.

Scène uit Fort.

Mopperkont

Jos (Gert Klein) is een grote mopperkont en moet met zijn vrouw Ina (Mariët Flinkert) mee naar de camping. Hij zou liever naar een hotel gaan. Zijn buren Hetty (Griet Bouwkamp) en Gemma (Ina Bisschop) vindt hij ook maar niks. Wie neemt er nu een cavia mee naar de camping? Dienke (Mariëlle Klein) belooft op de cavia te passen als ze met haar man Cor (John Zantinge) gebruik mogen maken van de caravan van Hetty en Gemma. Dat gaat helemaal mis. Jos en Ina krijgen bezoek van Janneke (Annemiek Scholing) en Wilfried (Jan Klein). Het loopt uit de hand als ze worden opgesloten. Oftewel “het is weer bingo”.

De toneelvereniging De Weidebloem speelt met een redelijk vaste club. Ze bekijken elk jaar wie er mee kan doen. Er wordt een stuk uitgezocht dat past bij het aantal spelers. De regie ligt al een aantal jaren in de handen van Mascha Derks. “Zij ziet vooraf al heel goed welke delen van het toneelstuk boeiend zijn voor het publiek”, aldus één van de spelers. Ria Dekker en Mariëlle Klein hadden dit jaar de rollen omgedraaid. Dit pakte heel goed uit. Ria gaf de toneelspelers als souffleur de ondersteuning die ze nodig hadden. Mariëlle voelde zich helemaal thuis op het podium.

De avond werd afgesloten met een spectaculaire verloting. Er werd nog gezellig nageborreld door iedereen, die na de verloting nog niet naar huis wilde.

Reacties