EK Young Riders was een goudmijntje

Opening EK in juli.
Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Veeningen – De financiële spin-off van het in Veeningen gehouden Europees kampioenschap voor Young Riders, wordt geschat op dik 1,6 miljoen euro. Meer dan een half miljoen daarvan is binnen De Wolden en omliggende gemeenten gebleven. Behalve geld heeft het ook andere positieve zaken gebracht. Binnen de hippische wereld werd de openingsceremonie als de nieuwe standaard genoemd voor de komende kampioenschappen.

De nationale en internationale hippische bonden waren zeer onder de indruk. De deelnemers waren tevreden, de meeste ondernemers in Zuidwolde hebben kunnen profiteren van de extra bezoekers en de verblijfsaccommodaties hadden een veel hogere bezettingsgraad dan in voorgaande jaren begin juli.

Uit de enquête blijkt dat de meeste verblijfsaccommodaties in deze periode volgeboekt waren. De hotels van Van der Valk in Zwolle en Spier konden meer dan honderd kamers verhuren, bij vakantiepark Westerbergen in Echten waren 25 bungalows verhuurd aan hippische gasten, alsmede de nodige kampeerplaatsen. Jumbo Termeulen in Zuidwolde meldde een extra omzet van 10.000 euro, vele andere ondernemers spreken ook van extra drukte. De gratis pendelbus van het concoursterrein naar Zuidwolde was geen succes, want er werd nauwelijks gebruik van gemaakt.

Reacties