BoekStartuurtje Special met muziek op Schoot

Bibliotheek.
Bibliotheek.
Foto: Eigen foto

Zuidwolde – Kinderen kunnen al heel jong  genieten van muziek en muzikale spelletjes. Daar haken de bibliotheken van De Wolden op in. Hbo-muziekdocente Greet Polman verzorgt de BoekStartuurtjes Special – Muziek op Schoot. Haar specialisme is muziek voor jonge kinderen.
Vol aandacht luisteren kinderen naar liedjes en instrumenten, ze hoeven zelf niet muzikaal te zijn. ‘Jouw kind vindt het altijd mooi als je zingt, ook als je zelf denkt dat het misschien wel beter zou kunnen.’

Taalontwikkeling

Zingen en muziek maken is goed voor de ontwikkeling. Taal, spraak en muziek hebben veel overeenkomsten: ritme, klank en intonatie. Het zingen en spelen van liedjes is dan ook een uitstekende manier om de taalontwikkeling te stimuleren. Bovendien is het onthouden van woordjes en melodieën een prima training voor het geheugen en de concentratie.

Muziek op Schoot is in vier bibliotheken in De Wolden: Op vrijdag 1 november 9.30-10.30 Bibliotheek Zuidwolde, vrijdag 8 november 10.00-11.00 Bibliotheek Ruinerwold, vrijdag 15 november 10.00-11.00 Bibliotheek De Wijk en woensdag 20 november 10.00-11.00 Bibliotheek Ruinen.

Muziek op Schoot is voor (groot)ouders en oppas en hun kinderen van 1 tot 3 jaar. Deelname is gratis. Aanmelden is noodzakelijk. Dat kan via [email protected] (o.v.v. Muziek op schoot + datum) of 088-0128290.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen