‘Ondernemers De Wolden kunnen meer samenwerken’

Veeningen – De ondernemers in De Wolden kunnen onderling nog veel meer samenwerken dan dat nu gebeurt. Dat zei voorzitter Bert Groen van het Ondernemersplatform De Wolden gistermiddag bij de ondernemersbijeenkomst in het grand-café van CH De Wolden.

‘Ik heb met alle ondernemersverenigingen gesproken en die leiden een bloeiend leven is me wel opgevallen. Maar ze zijn in de dorpen wel heel erg op het eigen dorp gericht. Er mag wel meer een De Woldengevoel komen. Je kunt zoveel van elkaar leren en advies geven of krijgen. Het gebeurt al wel, maar het is mooi als dat naar een hoger niveau gaat.’

Het ging vrijdagmiddag vooral over duurzaam ondernemen, waarbij Marie-José Hooch Antink vol passie vertelde over het agrarische familiebedrijf dat ze in Koekange runnen. Voor haar is duurzaamheid onder meer dat het bedrijf op een goede manier doorgegeven kan worden aan de vijfde generatie.

Kleiduiven

De drie andere gasten waren de Drentse Willie Wortel Johan van Dijk, die een manier heeft uitgevonden om de hulzen waarmee op kleiduiven wordt geschoten, te hergebruiken, CDA-Tweede Kamerlid Agnes Mulder uit Assen en vastgoedondernemer Peter van Dijk uit Emmen. Johan van Dijk vertrouwde de aanwezigen toe dat hij steeds tegen een muur aanloopt bij de gevestigde kunststofindustrie. Van de verzamelde hulzen maakt hij zelf nieuwe producten en Van Dijk heeft ideeën genoeg voor meer toepassingen. Kamerlid Mulder beloofde hem de helpende hand toe te steken.

Reacties