De Wolden sluit aan bij Muziekakkoord Drenthe

Werken aan muziekakkoord Drenthe
Werken aan muziekakkoord Drenthe
Foto: Eigen foto

Zuidwolde – De gemeente De Wolden sluit aan bij Muziekakkoord Drenthe. Het college wil een bijdrage van €1750 voor beschikbaar stellen voor de startbijeenkomst op 20 juni. Wethouder Mirjam Pauwels is één van de landelijke ambassadeurs van Méér Muziek in de Klas.

Muziek moet wat De Wolden betreft structureel onderdeel worden van het lesprogramma op scholen. Basisscholen, culturele instellingen, pabo’s, muziekverenigingen en overheden in Drenthe gaan zich samen inzetten voor meer en beter muziekonderwijs op alle basisscholen in de provincie.

Muziekakkoord Drenthe is onderdeel van Méér Muziek in de Klas Lokaal. Het Muziekakkoord Drenthe wordt op 20 juni ondertekend door alle samenwerkingspartners tijdens een muzikale startbijeenkomst in Theater De Tamboer in Hoogeveen. Mirjam Pauwels tekent Muziekakkoord Drenthe namens de gemeente De Wolden.

Inlevingsvermogen

De partners zijn ervan overtuigd dat muziek het inlevingsvermogen, de sociale binding en de creativiteit van kinderen stimuleert en daarmee hoort bij de brede vorming van het kind. ‘Muziek leert kinderen om naar elkaar te luisteren en open te staan voor elkaars verschillen. Ook helpt muziek kinderen bij het ontdekken van hun talenten en de verwerking van andere leerstof, zoals taal en rekenen. Muziek maken geeft energie, durf en zelfvertrouwen’, vinden de initiatiefnemers/

Dankzij de landelijke subsidieregeling Impuls Muziekonderwijs werken op dit moment al bijna zestig Drentse basisscholen aan de verbetering van hun muziekonderwijs. Deze stimulans werkt uitstekend. Leerkrachten worden geschoold door vakleerkrachten muziek, zodat zij zelfstandig aan de slag kunnen.

De vraag van de basisscholen staat centraal. Zij bepalen voor de eigen school of een aantal scholen in een bepaalde regio ambities op het gebied van muziekonderwijs. Andere betrokken partijen bij Muziekakkoord Drenthe (zoals de culturele instellingen, muziekaanbieders, pabo’s en provincie en gemeenten) helpen de scholen bij het realiseren van deze ambities.

Koningin Máxima

Koningin Máxima is, als erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas, op donderdag 20 juni getuige van de ondertekening van Muziekakkoord Drenthe in theater De Tamboer in Hoogeveen. De ondertekening van Muziekakkoord Drenthe wordt gevierd met het lied ‘Doe je mee’ van de Drentse zangeres Martijje dat door 500 leerlingen van basisscholen in De Tamboer wordt gezongen. De kinderen vertegenwoordigen allemaal één van de Drentse gemeenten. Verder is er een feestelijk programma met optredens van verschillende schoolklassen en het talentvolle koperkwintet Vieve Brass. Ook singer-songwriter en Hit the North-talent Daisy uit de Wijk en Robin Tinge, de 15-jarige finalist van Voice Kids staan op het podium.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen