Feest bij de regionale FNV

FNV jubilarissen.
Foto: Johan Logtenberg

Vledder – Lokaal FNV ZW Drenthe-NW Overijssel heeft zaterdag haar jubilarissen gehuldigd. De jubilarissen kwamen uit de gemeenten De Wolden, Meppel, Steenwijkerland en Westerveld.  Deze tweede bijeenkomst werd gehouden bij Hotel Restaurant Brinkzicht in Vledder.

Vanaf 10.00 uur waren de jubilarissen van FNV ZW Drenthe-NW Overijssel die jubileren van 1 mei tot september 2019 uitgenodigd om de insignes in ontvangst te nemen. De jubilarissen die jubileren later dit jaar worden op een ander tijdstip uitgenodigd. De eerste bijeenkomst was reeds gehouden op 21 april 2019.

Nadat de jubilarissen van koffie/thee met een traktatie waren voorzien, opende plaatsvervangend voorzitter Jacob Hartsuiker de bijeenkomst. Helaas was voorzitter Ria Dijkstra niet in de gelegenheid te openen. Ook een speciaal woord van welkom aan Edwin Martirosian, Vakbondsbestuurder regio Noord van de FNV. De Vakbondsbestuurder ging onder andere in wat er in het jaar gebeurde toen de jubilarissen lid werden van de vakbond, nanemlijk 1994 (25 jaar lid) onder meer Het paarse kabinet kwam er met de Partij van de Arbeid en de VVD. Ook in dit jaar werd de eerste Playstation geïntroduceerd.

Walkman

In 1979 (40 jaar lid) werden in juni werden de eerste rechtstreekse verkiezingen gehouden voor het Europese Parlement. Op 1 juli introduceert Sony de eerste draagbare audiocassettespeler, de Walkman. 1969 (50 jaar lid) onder andere het jaar van Bed Peace toen Yoko Ono en John Lennon een week in bed bleven in het Amsterdamse Hilton Hotel. De meeste spectaculaire gebeurtenis was op 21 juli toen de Amerikaanse Astronaut Neil Armstrong als eerste mens een voet op de maan zette. En dan 1959 (60 jaar lid): In Cuba wordt Fidel Castro de nieuwe president. Op 5 april kwam de eerste aflevering van Sport in beeld op de televisie. Ook in dit jaar werd de eerste Barbiepop geïntroduceerd. Tenslotte 1949 (70 jaar lid) onder andere de opbouw van Europa. Ook de vakbeweging was die eerste jaren in ontreddering en moest weer opnieuw worden opgezet.

Pensioenen

Op dit moment krijgen de pensioenen de volle aandacht. In Nederland, hebben één van de beste pensioenen.  Onder het genot van een drankje werden de insignes opgespeld door de Vakbondsbestuurder Edwin Martirosian. Bij het opspelden van de insignes maakte bestuurslid van Lokaal FNV Zuidwest Drenthe, Johan Logtenberg, foto’s en die kunnen vanaf ongeveer half juni worden bekeken op www.zuidwestdrenthe-fnv.nl. (tabblad foto’s). Het aantal aanwezige jubilarissen bedroeg 29 en als volgt verdeeld: 25 jaar lidmaatschap: 10 jubilarissen; 40 jaar lid: 4 leden; 50 jaar lid: 9 leden en 60 jaar lid: 4 leden. Van 70 jaar lid, waren 2 leden van de 4 aanwezig. De jubilarissen die niet aanwezig konden zijn wordt de insigne toegezonden of persoonlijk bij hen thuisgebracht.

Verder was aanwezig van de werkgroep Jubilarissen Lokaal FNV Zuidwest Drenthe-Noordwest Overijssel Gerard Mulder en Johan Logtenberg. Ook van de bestuursleden waren enkele partners aanwezig. Na de huldiging genoten de jubilarissen van een uitgebreide lunch.  Bij het vertrek ontvingen de jubilarissen en/of hun partner nog een prachtig boeket bloemen. De jubilarissen kunnen terugzien op een geslaagde en gezellige bijeenkomst.

 

Reacties