Lammetjesdag weer in aantocht

Lammetjesdag.
Lammetjesdag.
Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Ruinen – Er zijn dit voorjaar 350 lammetjes geboren in de schaapskooi van Ruinen. Traditiegetrouw volgt daar een Lammetjesdag op, waar jong en oud beschuit met muisjes kunnen komen eten, alsmede de lammetjes bezichtigen en knuffelen. De Lammetjesdag vindt plaats op zondag 7 april van 11.00 tot 15.00 uur.

Ook dit jaar zal de herder twee demonstraties schapendrijven verzorgen van elk een half uur (12.00 uur en 13.30 uur) nabij de kooi. Op het binnenterrein kan van een kopje koffie/thee of ranja worden genoten en de kinderen kunnen grabbelen in de grabbelton. Het infocentrum is open en de uitkijktoren naast de kooi geeft een mooi uitzicht over het Dwingelderveld. Genoeg te beleven en een mooi begin van de lente!

De driehonderd schapen van schaapskudde Ruinen zijn van het ras ‘Drents heideschaap’. De schaapskooi ligt aan de rand van het Dwingelderveld in Drenthe, niet ver van het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten. De adresgegevens zijn te vinden op de website. Bezoekers zijn er elke dag welkom.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen