Familie-pad Koekange 100e project Initiatiefrijk De Wolden

Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Zuidwolde – Negen nieuwe projecten krijgen subsidie vanuit de regeling “Initiatiefrijk De Wolden 2019-2021”. In totaal ontvangen zij € 152.555,-. Met de vernieuwde regeling Initiatiefrijk de Wolden ondersteunt de gemeenteraad van De Wolden ook de komende drie jaar projecten van inwoners die een bijdrage leveren aan de leefbaarheid in gemeente De Wolden.

Belangenvereniging Koekange heeft de eer het 100e project van Initiatiefrijk De Wolden ingediend te hebben. Al langere tijd wordt de Koekanger Dwarsdijk, met name het gedeelte tussen Langedijk en Kerklaan als onveilig beschouwd, door de Koekangers voor fietsers en wandelaars. Een familie-pad moet hier een oplossing bieden. Het pad is bedoeld voor zowel wandelaars als fietsers. Hiermee wordt ook gelijk een veilig dorpsommetje gecreëerd langs een toch al belopen route. Dorpsbelangen Koekange ontvangt € 30.000,- voor het familie-pad.

Stoofperenfeest

De acht andere projecten zijn Stichting de Karstenhoeve voor verdere professionalisering van het Stoofperenfeest, Stichting Promotie Ruinen met het project Art-to-Go, ’t Neie Punt voor een Duurzaam beweegpark, Stichting Evenemententerrein Ruinen voor het opknappen van opslagruimte voor diverse verenigingen in Ruinen, Stichting De Hooge Hoed voor de realisatie van een bewonersbedrijf, Wijkerbelang voor een kindertheater en Vereniging van dorpsbelangen Echten voor een amfitheater.

Ruimte voor initiatief

De gemeenteraad heeft in 2018 besloten om opnieuw geld beschikbaar te stellen om ruimte te bieden aan initiatieven van inwoners. Ook de provincie Drenthe levert een bijdrage aan de projecten. Jaarlijks stelt de provincie € 50.000,- beschikbaar aan de gemeenten, die het vervolgens inzetten om de inwoners financieel te steunen in de uitvoering van de plannen.

Reacties