Preek van de Leek in Ruinerwold

De Bartolomeüskerk.
Foto: Artizzl Media

Ruinerwold – De Hervormde Gemeente van Ruinerwold organiseert op zondag 7 april voor het eerst in haar bestaan een ‘Preek van de Leek’. Tijdens deze zondagse ochtendkerkdienst wordt de preek niet verzorgd door de predikant, maar door een interessante, maatschappelijk betrokken burger/leek die, gelovig of niet, een gepassioneerde visie op het leven heeft en mensen aan het denken kan zetten. De dienst vindt plaats in de kerk van Blijdenstein bij Ruinerwold en begint om 10.00 uur.

Gast(s)preker is Sjoerd Ganzinga, in Ruinerwold en omgeving alom bekend als de voormalige dorpsarts, nu veel bezig op het gebied van de geestelijke gezondheidszorg. Vorig jaar was hij 40 jaar actief in Ruinerwold. De elementen van de dienst als geheel, worden met elkaar verbonden door ds. Georg Naber uit Ruinen, het orgel wordt bespeeld door Harry Bosma.

Gastspreker Sjoerd Ganzinga

Sjoerd Ganzinga heeft door zijn werk als arts veel levenservaring en mensenkennis opgedaan. Hij is geïnteresseerd in kunst en cultuur en enigszins filosofisch onderlegd. Hij heeft jarenlang met een groep artsen training gehad bij een psychoanalyticus. Zijn lekenpreek gaat over schuldgevoelens waarmee men zichzelf en anderen dikwijls teistert en over de vraag of het mogelijk is dit los te laten om meer van het leven te kunnen genieten.

Voor meer informatie: G. Naber, Kloosterstraat 2, 7963 AH Ruinen. Telefoonnummer: 0522-471543. E-mail: [email protected].

Reacties