Unieke Echtens Stuntrondje is geopend

Echten – De droom van Kite von der Heide en zijn vriendje Pim Palmers uit Echten is woensdagmiddag officieel geopend: Het Echtens Stuntrondje. Deze mooie natuurlijke fietscrossbaan is gesitueerd achter de appartementen aan de Oshaarseweg/Zuidwoldigerweg aan de ene kant en de Nes aan de andere kant. Tevens werd daar door de dorpelingen zelf een wandelpad aangelegd. Wethouder Jan van ’t Zand opende beide nieuwe voorzieningen.

Kite von der Heide en Pim Palmers schreven in 2016 een brief naar Dorpsbelangen Echten met de mededeling dat ze graag een fietscrossbaan in hun dorp wilde. De twee jongens van toen 5 en 6 waren gek van de sport, maar hadden toen niet kunnen bevroeden dat het sindsdien hard gegaan is. Kite is nu 8 jaar en Pim 7 jaar en ze stonden er gistermiddag maar wat trots bij. Uiteraard temidden van een groot aantal andere kinderen en ouders, die allemaal de opening op kwamen luisteren. de jeugd kwam niet alleen met crossfietsen, maar ook met mountainbikes, gewone fietsen en driewielertjes.

De baan is door inwoners en ondernemers uit het dorp zelf aangelegd, het geld kwam onder andere van het fonds Initiatiefrijk De Wolden en Dorpsbelangen Echten, maar ook van de jeugd zelf. Twee jaar geleden werd al een sponsorcross gehouden, waar de beide jongens meer dan 1.300 euro verdienden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen