Oktoberfest Alteveer gaat naar Slagharen

Oktoberfest in Alteveer 2018, Ruinerwold doet het in maart.
Oktoberfest in Alteveer 2018, Ruinerwold doet het in maart.
Foto: Henk Sieders

Alteveer – Het Oktoberfest van Alteveer verhuisd naar buurgemeente Hardenberg. Op 12 oktober vindt de nieuwe editie plaats in Slagharen aan de Witmandwarsweg. De keuze is vooral gemaakt omdat inwoners van Alteveer het feest een te grote belasting voor hun dorp vinden. De Witmandwarsweg ligt net aan de andere kant van de Luttergreppel, de weg die tevens de gemeente- en provinciegrens vormt tussen De Wolden en Hardenberg alsmede Drenthe en Overijssel.

‘Ondanks dat het Oktoberfest vorig jaar mooi is verlopen, hebben wij er toch voor gekozen om het feest dit jaar op een andere locatie buiten het dorp te houden. Net iets buiten Alteveer’, laat de organisatie weten. tevens is er een tweede feestavond aan het programma toegevoegd, namelijk het MEGA G Oktoberfest voor mensen met een beperking. Dit wordt gehouden op vrijdagavond 11 oktober.

Het feest van vorig jaar kwam nogal in het nieuws, vooraf al vanwege de strenge controles bij de ingang op last van de gemeente De Wolden, na afloop omdat filmpjes op social media verschenen van dronken lieden die in de stalen masten klommen. twee personen vielen er daadwerkelijk uit. De gemeente de Wolden besloot met de organisatie van het feest om de tafel te gaan zitten.

Lees ook Gemeente om tafel met organisatie Oktoberfest

Op de 12e oktober komen in ieder geval de Palemiger Spätzen en Die Fetzig’n, alsmede DJ Nijs.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen