Eline Vedder van gemeenteraad naar Provinciale Staten

Eline Vedder
Eline Vedder
Foto: CDA

Ruinerwold -Eline Vedder uit Ruinerwold verruilt binnen een jaar het pluche van de gemeenteraad voor dat van Provinciale Staten. Met dank aan 1449 voorkeurstemmen werd de CDA-boerin vorige week gekozen. Bij de bekendmaking van de officiƫle uitslag vandaag, bleek dat net genoeg.

Er waren minimaal 1391 stemmen nodig voor een voorkeursplekje in de Staten. Vedder stond op de onverkiesbare achttiende plaats op de kandidatenlijst, maar haalde op twee na iedereen van het CDA in. De voorvechter van de landbouwsector kwam na de gemeenteraadsverkiezingen van een jaar geleden voor het eerst in de gemeenteraad. Daarvan neemt ze nu noodgedwongen afscheid, twee petten is volgend haar niet mogelijk binnen het CDA, waar ze alle begrip voor heeft.

Landelijke televisie

Eline Vedder, die vooral bekend werd in Nederland door haar optredens op de landelijke televisie, geeft aan gemengde gevoelens te hebben over haar vertrek. Het CDA in De Wolden moet nu een kandidaat doorschuiven voor de gemeenteraad. Overigens zit in de fractie van het CDA in de Staten nog een Woldenaar, want ook Bart van Dekken uit Zuidwolde werd gekozen. Hij was de nummer twee van de lijst achter lijsttrekker en gedeputeerde Henk Jumelet.

Andere inwoners van De Wolden in de Staten zijn Douwe Oosterveen uit Zuidwolde, lijsttrekker van Sterk Lokaal, en Ewoud Bos uit Koekange voor GroenLinks.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen