Actie BuurtAED Landschapslaan Zuidwolde

Saskia Traanman, Lidy en Jan Klein van Bewegings- en Zonnestudio Zuidwolde
Saskia Traanman, Lidy en Jan Klein van Bewegings- en Zonnestudio Zuidwolde
Foto: Eigen foto

Zuidwolde – Op initiatief van Saskia Traanman is er in de buurt Middelveen in Zuidwolde een actie gestart via de website van BuurtAED. Als gevolg hiervan hangt er nu een AED op een herkenbare plek aan de Landschapslaan.

Lidy Klein van Bewegings- en Zonnestudio Zuidwolde aan de Landschapslaan heeft de locatie voor de AED aangeboden en een mooie donatie gedaan. Door verdere donaties van vele buurtbewoners, Dorpsbelangen en de Buurtvereniging is het gelukt om genoeg geld bij elkaar te krijgen voor de realisatie van de plaatsing. De AED hangt op een toegankelijke en herkenbare plek voor buurtbewoners én de burgerhulpverlening. Dit is van levensbelang, want elke seconde telt als het gaat om reanimeren. De AED is aangemeld bij HartslagNu en het Rode Kruis en is 24/7 beschikbaar met een pincode. De burgerhulpverlener krijgt deze pincode via SMS na de oproep tot reanimatie. Meer informatie hierover op www.hartslagnu.nl.

Aansluitend bij deze actie, wisten Lidy en Saskia ook een reanimatiecursus te organiseren. Joke Altena van de Hartstichting heeft twee keer les gegeven en hier was veel animo voor. Hierbij werden onderwerpen behandeld als: het gebruiken van de AED, het leren reanimeren, stabiele zijligging en verstikking. Alle veertien cursisten hebben hierbij hun reanimatiediploma gehaald. De organisators hopen dat er meer AED’s in De Wolden komen.

Een reanimatiecursus vindt plaats in een dagdeel van vier uur en kost €45,-, wat vaak vergoed wordt door de zorgverzekeraar. Hiervoor kan contact opgenomen worden met Joke Altena: [email protected]. Meer informatie over BuurtAED is te vinden op www.buurtaed.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen