Schuurverkoop project World Servants in Ghana

Foto: Eigen foto

Echten – Clara Bandringa uit Zuidwolde vertrekt op 29 april, samen nog achttien andere volwassenen, naar Accra, de hoofdstad van Ghana. Twaalf dagen gaan zij werken voor het Lifeline-project van AG Care dat straatmeisjes opvangt, hen een vak leert en stimuleert om terug te keren naar hun oorspronkelijke dorpen om daar een nieuw bestaan op te bouwen.

De groep zal de meiden (14-20 jaar oud) onder andere begeleiden in levensvaardigheden zoals relaties, hygiëne, EHBO en ondernemen. Daarnaast is ontspanning natuurlijk ook erg belangrijk en samen leuke dingen doen.

Het betekent veel voor de meiden wanneer er een groep Nederlanders naar ze toe komt. Hierdoor groeit hun gevoel van eigenwaarde en daarmee zijn ze beter opgewassen tegen de situaties waar ze mee te maken krijgen in een leven ‘buiten de poort’ van het Lifeline centrum. Ook betekent de komst van deze groepen een extra uitdaging voor ze. Door onder andere het eten voor de groep te verzorgen, leren ze met concrete verantwoordelijkheden om te gaan.

Voor elk meisje is per jaar €1000,- nodig. Clara Bandringa probeert voor één van hen geld bijeen te zamelen. Dit heeft ze al gedaan door verschillende activiteiten te organiseren.

Schuurverkoop

De volgende actie is de ‘Loppis’ (Zweedse schuurverkoop) van Marius Klein en Anneke van Proosdij. Voor dit doel is deze Loppis geopend op vrijdag 29 maart van 16.00 tot 20.00 uur en zaterdag en zondag van 11.00 tot 16.00 uur. Naast alle mooie, bijzondere spullen is er thee, koffie, koek, soep en brood. De opbrengst komt ten goede van het Lifeline-project en bezoekers zijn van harte welkom. Het adres is Oshaarseweg 32, 7932PX Echten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen