Gouden plak voor Sam de Gier uit Zuidwolde

Sam de Gier wint goud.
Sam de Gier wint goud.
Foto: Skills Heroes

Zuidwolde – Sam de Gier uit Zuidwolde heeft afgelopen week een gouden medaille veroverd bij de landelijke Skills Heroes. De afgelopen week streden 464 mbo studenten om de titel ‘Beste vakman/vakvrouw van Nederland’.

Als onderdeel van het talentprogramma ‘daag jezelf uit’ van Drenthe College deden acht studenten mee aan deze nationale vakwedstrijden van Skills Heroes. In totaal hebben de Drenthe College studenten eenmaal goud en eenmaal brons in de wacht gesleept. Na drie dagen spanning en heel hard werken is er nu tijd voor ontlading. Gefeliciteerd deelnemers en Nederlands kampioen!

Sam de Gier.

Winnaars

De student van Drenthe College die met de gouden medaille naar huis is gegaan is de 18-jarige student Ondernemer Retail Sam de Gier uit Zuidwolde.. Brons ging naar de vakrichting kapper. De 19 jarige Britt Sturing uit Coevorden zette een knappe prestatie neer. De goudenmedaillewinnaar van alle vakrichtingen zullen Nederland vertegenwoordigen tijden de Wereld Kampioenschappen in Kazan, Rusland. Dit WK vindt in augustus 2019 plaats. Zo’n 1500 jongeren nemen het dan op tegen vakgenoten uit 60 landen.

De overige deelnemers van Drenthe College hebben ook een geweldige prestatie geleverd, maar bereikten helaas geen podiumplaats: Pedagogisch Medewerker Kelly Brink, 24 jaar uit Emmen, 4e plaats; Schilder Sander Bijl, 19 jaar uit Hollandschevel, 4e plaats; Autotechnicus Anton Jager, 17 jaar uit Ooststellingwerf, 5de plaats; Stukadoor Danny Karel, 27 jaar uit Groningen, 5de plaats; Facilitair Dienstverlener Tiffany Bennink, 17 jaar uit  Ruinerwold , 5de plaats; Meubelmaker Daan Heuveling,  21 jaar uit Valthermond, 8ste plaats en Onderwijsassistent Kim Peters,17 jaar uit Klazienaveen, 5de plaats

Skills Heroes

Skills Heroes zijn dé vakwedstrijden voor het mbo in Nederland voor alle leerjaren en elk niveau. Dit jaar deden 56 mbo-instellingen mee aan de in totaal 60 wedstrijden. Vijf voetbalvelden aan vloeroppervlak waren nodig om alle wedstijden te kunnen houden. 15.000 bezoekers kwamen een kijkje nemen. WorldSkills Netherlands organiseert jaarlijks de vakwedstrijden Skills Heroes. Doel is om het middelbaar beroepsonderwijs te promoten en studenten een uitdagende leerervaring te geven. De opdrachten daagden de finalisten uit om diep in hun vakkennis te duiken. Gedurende de week verbleven alle finalisten samen in een resort in Amsterdam, waar ze zich voorbereiden op hun opdrachten en werkten aan teambuilding. De finale voor Pedagogisch Medewerker was in Rotterdam en voor Schilder in Hengelo.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen