Landelijke compostdag De Wolden

Compost.
Compost.
Foto: Eigen foto

Zuidwolde – De Wolden doet ook dit jaar weer mee aan de dertiende landelijke compostdag. Op zaterdag 30 maart kan er tussen 8.30 en 12.30 uur gratis een halve kuub compost (per huisadres) opgehaald worden bij de composteerinrichting aan de Slagenweg (in de buurt van Slagenweg 15) in Zuidwolde of in Ruinen op het terrein van Van Regteren Groenvoorzieningen, Achterma 22.

De compost kan meegenomen worden op vertoon van de milieupas. Bij het ophalen van extra compost, bijvoorbeeld voor de buren, moet ook hun milieupas meegenomen worden. Van te voren opgeven is niet nodig en compost reserveren is niet mogelijk; er wordt een op=op regeling gehanteerd.

Met deze actie bedankt de gemeente haar inwoners voor hun inspanning om groente-, fruit- en tuinafval (GFT) en groenafval gescheiden aan te leveren. Inwoners krijgen het ingezamelde afval nu terug in de vorm van compost.

Eenrichtingsverkeer

Om de doorstroom vlot te laten verlopen, wordt er op zaterdagochtend 30 maart tijdelijk eenrichtingsverkeer ingesteld op beide wegen.

Goed voor de tuin

Compost is een natuurlijke bodemverbeteraar. Het stimuleert de groei van gewassen op een milieuvriendelijke wijze, het reguleert de waterhuishouding en zorgt voor een natuurlijke balans in de bodem. Compost is, gemengd met tuinaarde, geschikt voor alle tuinplanten.

Beter voor het milieu én de portemonnee

Composteren is goed voor het milieu omdat organisch afval nuttig wordt hergebruikt. Bovendien draagt compost bij aan het vastleggen van CO2 in de bodem en helpt het dus in de strijd tegen de opwarming van de aarde. Composteren bespaart ook geld omdat het een goedkope manier van afvalverwerking is, in veel gevallen zelfs meer dan de helft goedkoper dan het verbranden van restafval. Genoeg redenen om het GFT-afval goed gescheiden aan te leveren.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen