HilkoFeikenTaart voor brandweer in Ruinen

Overhandiging van de taart.
Foto: Kim Meekhof

Ruinen – De vrijwillige brandweer van Ruinen heeft maandagavond een zogeheten Hilko Feikentaart mogen ontvangen. Deze werd uitgereikt door dorpsgenoot Roland Pijnacker, en is bedoeld om de brandweerlieden te bedanken voor hun trouwe nzet.

Hilko Feiken (een brandweerveteraan uit Groningen) bezocht op 1 januari het politiebureau in Groningen. Niet omdat die was aangehouden of een diefstal te melden had, maar om gebak te brengen. Dat gebak ging een eigen leven leiden en werd al snel een HilkoFeikentaart genoemd door het veteranen platform, waar Pijnacker ook deel van uitmaakt. Hij was lid van de vrijwillige brandweer in zijn vorige woonplaats.

Hulpverleners

Hilko sprak op die eerste dag van het jaar in Groningen de wens en hoop uit dat meer veteranen het zouden oppakken. ‘Om de hulpverleners een hart onder de riem te geven om zo te laten weten dat zij gewaardeerd en gerespecteerd worden voor hun inzet’, aldus Pijnacker. ‘Ik vond het mijn plicht om ook de brandweer in Ruinen te bezoeken met een HilkoFeikentaart. Samen met Kim Meekhof, de dochter van mijn vriendin, ben ik maandagavond naar de brandweerkazerne geweest na overleg met groepscommandant Rolf Reinders.’ Daar was een twintigtal brandweerlieden voor de eerste oefenavond van het nieuwe jaar. De vrijwilligers waren blij met de actie. ‘Ik heb veel leuke en positieve reacties gekregen.’

Reacties